Det ofattbara,  Vardagsfilosoferande

Måste göra något

Den värsta chocken efter valet har lagt sig och min mest överväldigande känsla just nu är hjälplöshet. Jag känner verkligen att jag aktivt behöver göra något för att stå upp för de människor som kommer drabbas hårdast av Trump och hans goon squad (inklusive mig själv i egenskap av kvinna och invandrare). Att gå i demonstrationer känns inte tillräckligt.

Hittills har jag blivit månadsgivare hos Planned Parenthood och kollat upp ett gäng frivilligorganisationer i San Diego som behöver folk. I detta nu sitter jag dessutom och läser på om vilka möjligheter det finns att involvera sig lokalpolitiskt eftersom det aldrig har varit mer tydligt att det behövs fler kvinnor i politiken. Inte för att jag någonsin har tänkt tanken att jag vill bli politiker. Men jag känner att jag måste göra något mer än att bara skänka pengar.

Den här artikeln på NYmag.com är inspirerande. I 2020 års val är det förhoppningsvis en betydligt mindre procentandel vita män som ställer upp, och vid det laget hoppas jag även på att ha rösträtt. Om inte ett nytt världskrig har utplånat oss alla innan dess, vi får väl se.

6 Comments

 • Annika

  Fint. Du vet väl dessutom att det kommer tre stora möten/rallyn i San Diego framöver, va?
  På söndag är det “Voices” som är mer av ett samtal mellan olika organisationer i Hillcrest (finns på internet och facebook). Den 20 januari är det en allmän marsch mot presidentvalet och på den 21 har San Diego sin egen version av the Women´s march on Washington.

  • Annika

   På Voices kommer det nog finnas ett utbud av mer specifika medborgarrättsorganisationer man kan gå med i/jobba för om man känner att man vill göra något tror jag. ACLU kan man ju också gå med i plus Southern Poverty Law Center som är jättebra på alla sätt och vis. Border Angels (speciellt i San Diego). Arbeta för och med Emily´s List?

   • Cinderalley

    Ska kolla upp Voices! Tack för tips, kanske ses där? De andra i januari hade jag koll på. Plus att det är en San Diego Stands with Standing Rock fundraiser på söndag. Och har kollat lite på Show up for Racial Justice SD, de har möten varje månad.

 • Anna Nio

  You go, girl! Jag hejar på alla mina amerikanska – och såklart svensk-amerikanska – kompisar som snart bor i Trumpland och måste hitta vägar att stå ut. Sluta aldrig kämpa för en bättre värld – för ALLA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *