Listor

Mina doppelgangers: Tjejer med svart hår och lugg

Jag tyckte att det här inlägget om lookalikes hos Sandra Beijer var roligt, så jag stjäl konceptet. Det finns nämligen en handfull personer som jag gång på gång får höra att jag är lik, även om jag inte nödvändigtvis håller med om alla.

katyperry
På en ganska ohotad förstaplats: Katy Perry. Ni som har läst här ett tag vet ju redan detta, jag har skrivit om min hatkärlek till att bli jämförd med Katy Perry ganska många gånger genom åren (till exempel här, här, här, här, här, här, här, och här). Aja. Har accepterat detta nu och kommer inte klaga mer.

umathurman
Uma Thurman i Pulp Fiction. Jag får höra att vi är lika väldigt ofta, och jag har gått som Mia Wallace på Halloween mer än en gång. Är ok med detta, även om jag misstänker att det är egentligen bara är frisyren som gör att vi är lika.

katvond
Kat von D. Helt klart en komplimang att bli jämförd med henne, men nja, va? Vi har mörkt hår och tatueringar, det är väl den enda likheten. En gång kom det dock fram en kille och ville ha min autograf eftersom han trodde att jag var Kat von D på riktigt. Ehhh.

bettiepage
Bettie Page. Så sent som förra veckan var det en man som gick förbi mig på stan och sa “Bettie Page” till mig. Bara det, inget annat. Jag får väl kanske skylla mig själv, Bettie Page var ändå min stilförebild under ganska många år, och jag var till och med med i en Bettie Page lookalike-tävling en gång.

krystenritter
Krysten Ritter. Här ser jag verkligen inga likheter alls, men det är väl håret igen. Egentligen är det nog det som är grejen med alla mina “dubbelgångare” – att vi har mörkt hår och lugg? Nu har jag visserligen brunt hår istället för svart, men i ganska många år såg jag ut så här i håret, och den jämförelsen med alla ovanstående är väl lite mer logisk, det kan jag erkänna:

sanna

6 Comments

  • Annika

    Haha. Betty Page kan jag köpa! Kat von D inte alls – den killen måste väl varit full? Är inte hon ganska mycket längre än du också?

  • Emmelie

    Så kul inlägg! Tycker spontant du påminner lite om hon Dita Von Teese.. Ni har båda mörkt hår och liknade ansiktsdrag..

    Själv har jag aldrig tänkt på vem jag liknar utseendemässigt.. Får nog forska i det.. Minns bara att en gång så skickade en bekant till mig en bild på en tjej och sa att det var jag vilket jag var benägen att hålla med om lite fast annars var vi inte så lika..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *