Listor

2016 i backspegeln

Det här är ju bloggtradition, så vi kör på samma gamla lista som vanligt.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag hoppade Centralamerikas högsta bungee jump, det var helt klart den coolaste nya grejen jag gjorde förra året.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt nyårslöfte förra året var att bli starkare, och det höll jag verkligen. Gick hos en personlig tränare varje vecka i ungefär 4 månader i början av året och sen tränade jag på egen hand fram till oktober. Nu har jag tagit en liten “paus” från gymmet, tycker fortfarande att det är det tråkigaste som finns. Men jag lyckades under året i alla fall bygga upp så pass mycket muskler att mina axlar i princip har slutat göra ont, min handled gör betydligt mindre ont än innan, och jag får dessutom inte plats med armarna i ett par av mina tajtare skjortor längre. Win!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, ett par stycken. Bland annat blev Paul farbror för andra gången (= mindre press på oss att föröka oss).

4. Dog någon som stod dig nära?
Min styvmormor gick bort. Vi hade inte träffats på många år och stod inte varandra nära, men jag tyckte väldigt mycket om henne. Annars dog väl ungefär alla kändisar man gillade (och några man inte gillade – I’m looking at you, Antonin Scalia).

mexico

5. Vilka länder besökte du?
Costa Rica, Mexiko (kanske 4 gånger?) och Puerto Rico. Jag brukar räkna in amerikanska delstater här också, i år besökte jag Kalifornien, Nevada, Arizona och Oregon.

6. Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Mer empati och mindre hat och idioti i världen. 2016 har verkligen varit ett mörkt år för oss som tror på alla människors lika värde och som föredrar att basera våra åsikter och argument på fakta istället för känsla. På ett mer egoistiskt plan: fler semesterdagar vore fint.

fucktrump

7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Election day, 8 november. Fy fan.

8. Vad var din största framgång 2016?
Det var nog att jag fick en efterlängtad (och välförtjänt!) befordran på jobbet, så att jag numera kan titulera mig Digital Production Manager & Editor.

9. Största misstaget?
Kanske att jag tog ett par dagars ledigt i april för att köra motorcykel till Grand Canyon, eftersom jag ville checka av det från min bucket list innan jag fyllde 30, men så blev vi insnöade i Flagstaff och fick aldrig se Grand Canyon. Jaja. Det finns väl kvar även i år.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har mått rätt bra i år rent fysiskt. Förutom den här jäkla hostan jag har dragits med de senaste tre veckorna som vägrar ge med sig.

11. Bästa köpet?
Jag får nog säga Emmylou, min 1956 Lincoln. Som jag visserligen har sålt nu, men ändå. Det var fint så länge det varade!

costarica

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resorna till Costa Rica, Puerto Rico, Oregon och Mammoth, antagligen. Och det var det värt.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få vakna varje morgon bredvid min kille, med en liten hund under täcket och minst en katt på magen. Så mycket kärlek.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016?
The Idiots Are Taking Over” med NOFX. Den skrevs under Bush-eran, men texten beskriver perfekt hur världen ser ut just nu också. Är egentligen inget jättestort NOFX-fan, men den här låten har jag lyssnat på på repeat sen november.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och. 2016 har rent objektivt varit ett av de värsta åren någonsin, men jag har på ett personligt plan ändå känt mig ganska lycklig.

arizona

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag hade gärna åkt på fler långa motorcykelroadtrips till andra delstater. Kanske att jag också borde ha varit bättre på att höra av mig till vänner och familj, jag är verkligen dålig på sånt.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Mått dåligt över saker jag inte haft någon kontroll över. Önskar också att jag hade tillbringat mindre tid med att gräva ner mig i hemska nyheter på nätet.

18. Hur tillbringade du julen 2016?
Paul och jag reste till Puerto Rico på julafton och kom fram på juldagen. Det var runt 27 grader varmt och inte så mycket julstämning, men vi satt i alla fall på verandan och drack glögg med min pappa och styvmamma på juldagskvällen, så alltid något.

mooneyes
19. Blev du kär i år?

Blir hela tiden mer kär i den här killen.

20. Favoritprogram på TV?
Alltid Gilmore Girls (fast inte de nya avsnitten så himla mycket). Just nu är vi fast i Shameless, så jag säger det också.

21. Bästa boken du läst i år?
Jag läste ut Lina Wolffs De polyglotta älskarna häromdagen, och den var helt klart det bästa jag läste 2016. Den enda boken jag gav en femma i betyg under hela året, så jag får väl revidera den här listan.

22. Största musikaliska upptäckten?
Jag vet inte om jag direkt upptäckte något nytt i år. Men det band jag har lyssnat helt klart mest på har i alla fall varit Baroness. De spelade i San Diego för några månader sen och det var nog den bästa spelningen jag var på under hela året.

23. Något du önskade dig och fick?
Jag fick ett gäng böcker jag ville ha av mina föräldrar i födelsedagspresent och julklapp, precis som varje år.

24. Något du önskade dig men inte fick?
USAs första kvinnliga president. Fred i Syrien. En mer human flyktingpolitik. Ni vet, det vanliga.

craterlake3

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag var i Oregon för att gå på bröllop. På min 30-årsdag hyrde Paul och jag en bil och körde runt till fina ställen, till exempel Crater Lake och ett stort vattenfall. Egentligen hade jag velat fylla 30 i New Orleans, men Oregon var helt okej också!

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mycket. Att Hillary Clinton hade blivit vald till president, till exempel.

27. Vad fick dig att må bra?
Säger samma som vanligt här: motorcyklar, djur, Paul, vänner, solsken och värme.

28. Hur skulle du beskriva din stil 2016?
Ett ord: hatt. Det har väl i och för sig pågått i några år nu, men jag har numera nästan alltid någon sorts hatt eller mössa på mig (eller hjälm…). Och jag har börjat få till en ganska så ansenlig hattsamling.

sannaedith

29. De bästa nya människorna du träffade?
Antagligen våra kompisar Edith och Ace som flyttade till San Diego från New York för något år sen och har blivit vårt nya bästispar. De är två liberala motorcykelåkande tatuerade veganer, så what’s not to love?

30. Vad har du för nyårslöften inför 2017?
Jag skulle vilja engagera mig politiskt på något mer aktivt sätt än att bara skänka pengar. Och så borde jag väl göra ett nytt försök att se Grand Canyon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *