Irritationsmoment

Just kill me now

plannedp2

Om ni tycker att jag bloggar om oviktiga saker just nu, trots att det händer väldigt viktiga saker i USA och resten av världen, så är det helt enkelt för att vi drunknar i så mycket skit just nu att jag inte ens vet var jag ska börja. Men okej, några guldkorn från de senaste dagarna:

  • Den sprillans nya republikanska kongressen har redan försökt – och misslyckats med – att lägga ner sin egen etikgranskare.
  • Flera delstater har redan, under årets första vecka, lagt fram ett helt gäng förslag för att göra abort om inte olagligt så åtminstone väldigt begränsat. Plus att man i vanlig ordning vill lägga ner Planned Parenthood. Jag ser rött av detta, det finns nog ingenting som gör mig argare än gamla vita, kristna, rika gubbar som försöker kontrollera livmoderbärares rätt till sina egna kroppar. För det handlar ju bara om kontroll, inget annat.
  • Idag blev det officiellt att Trumps svärson kommer utnämnas till Senior White House Adviser. Om detta extremfall av nepotism och intressekonflikter går igenom kommer jag antagligen att förlora den sista gnutta tro jag har kvar på USAs politiska system. Fast det är ärligt talat inte mycket kvar vid det här laget.
  • Och så hela grejen med Meryl Streeps fantastiska Golden Globes-tal, den blivande presidenten som går till en förutsägbar motattack på Twitter, och folk som tycker att “kändisar inte ska prata politik” men ändå har röstat in en kändis utan politisk erfarenhet i Vita Huset.
  • Sist men inte minst: Nordkorea. Atomvapen. Världskrig. Jordens undergång.

Jamen 2017, hörrni. Det börjar ju bra det här.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *