Bra saker,  Litteraturbloggen

Mina julklappar 2016

Det tog emot att ens skriva den här rubriken, jag har ganska svårt för själva grejen där bloggare liksom radar upp alla lyxiga grejer de har fått/köpt i någon sorts konsumtionsorgie. Men jag fick ett par julklappar i år trots att jag inte hade önskat mig något, och trots att jag inte gav bort något själv (förutom en Puerto Rico-resa till Paul), och jag vill visa upp dem mest för att jag tycker att det är så fint att folk i min närhet verkligen känner mig. Jag fick alltså inte en enda symbolisk eller onödig grej som bara kommer samla damm, och det tackar mitt prylsamvete för. Tack tack.

julklappar

Av mamma fick jag Jessica Schiefauers När hundarna kommer. Den läste jag ut samma dag jag fick den, mestadels sittande på en strand i Puerto Rico, och tyckte mycket om den. 

Av pappa fick jag Lina Wolffs De polyglotta älskarna och Linn Ullmans De oroliga. Den första älskade jag så mycket att jag inte kunde lägga ifrån mig den och läste hela på en dag. Den andra läser jag nu, lite i taget på kvällarna.

Av Paul fick jag Laura Jane Graces Tranny. Grace sjunger i mitt favoritband Against Me! och kom för några år sen ut som trans. Det här är hennes sprillans nya självbiografi som jag länge har sett fram emot att läsa, trots att jag egentligen är sämst på att läsa non-fiction. Paul skänkte även en slant i mitt namn till en organisation som jobbar för att öka läs- och skrivkunnigheten hos unga, och det tyckte jag var så himla fint.

Av Pauls mamma fick jag ett presentkort på bokhandeln Barnes & Noble. Jag planerar att spendera det på A Little Life av Hanya Yanagihara, så fort det slutar regna och jag faktiskt lyckas ta mig till affären.

5 Comments

 • Jenny

  Fina julklappar, ser fram emot din recension av A little life. Håller med dig om det där med att rada upp dyra julklappar och bloggare, mår illa av den konsumtionshetsen. Tänker dock att du inte brukar hetsa så att skriva lite om böcker är ❤️.

  • Cinderalley

   Ja! Jag gillar den än så länge, den är lite långsammare än de andra böckerna. Sa du att du hade läst den, eller nej?

   • Ulf

    Nej, varken läst den eller Lina Wolff – de står båda på läslistan, men ännu ej på nattduksbordet. Avslutade just Hausfrau – bra och en aning beklämmande. Ingen feelgood, precis, men viktig. Trots lite väl förväntat slut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *