Irritationsmoment,  Nära döden-upplevelser

Varför jag inte kan bo i Sverige

rain

En av de stora anledningarna till att jag flyttade till södra Kalifornien för åttaochetthalvt år sen (och aldrig flyttade hem igen) var att jag var så trött på att behöva anpassa hela mitt liv efter dåligt väder. I San Diego kan man planera ett utomhusbröllop i slutet av oktober och veta att det med 99% sannolikhet kommer vara varmt och soligt. Inte för att jag personligen planerar några utomhusbröllop, men själva principen, att kunna göra upp planer utan att behöva oroa sig för att vädret ska förstöra allt, det är fint.

Men nu. Nu bara regnar och regnar det. I flera veckor har det hållit på, nästan utan uppehåll. Jag får panik av detta, vill liksom bara ställa mig på gatan och skrika att jag har flyttat över halva jorden för att slippa regn och att jag betalar asmycket i “sunshine tax” för att bo här och nu får vädret faktiskt ta och skärpa sig. Men jag fattar att det är bortskämt och inte så konstruktivt. Och jag fattar också att regn i San Diego bara är en försmak av vad som komma skall med ett gäng klimatförnekare vid rodret i världens största ekonomiska stormakt.

Antar att det är dags att köpa ett paraply.

rain2

7 Comments

 • Annika

  Åh. Allt detta knasiga klimat överallt. Det är så obehagligt att världen är helt upp och ner.

  Hur ser det ut annars? Är det öken runt San Diego. Var kommer vattnet i vattenledningarna från?

  • Cinderalley

   Ja, verkligen knasigt. Nu behöver vi visserligen vatten här eftersom det har varit extrem torka i flera år just för att det normalt aldrig regnar. Vi är omgivna av öken åt ena hållet och Stilla Havet åt andra. Kollade upp det nu, och vi får tydligen 60% av vårt vatten från Colorado River. 20% kommer från smält snö och regn i norra Kalifornien.

 • Jenny

  Word pa allt detta. Nu kopte vi antligen ett paraply men det kanns som om det inte ens hjalper. Fick dock hora idag att sant har duggregn hjalper Kalifornien mer an nar det osregnar, sa det ar val inte helt fel att det duggar lite har och dar. Jag ar en san som oroar mig konstant sa nar det regnar sa tanker jag mig det varsta nar Robert inte ar hemma vid en viss tid. Man vet ju aldrig har, folk kor ju lite hur som helst nar det regnar.

  • Cinderalley

   Nej det ÄR ju bra att det regnar, rent objektivt, vi behöver ju verkligen vatten. Men ja, det är ju fasen farligt att vara ute och köra i det här vädret!

 • Carro

  I Sverige har vi slagit något typ av köldrekord. -41 grader och lite till.
  Här där jag bor var det bara -22.
  Jag lämnade paraplyet hemma igår när jag gick till bussen och tog på thermobyxorna istället. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *