Vardagsfilosoferande

Frågar åt en vän

lifesabeach

Har ett *hypotetiskt* scenario jag kan behöva lite hjälp med. Ponera att man har ett jobb man älskar och känner sig inspirerad och kreativ och uppskattad på. Ponera även att man pluggade journalistik och alltid drömde om att jobba som nyhetsjournalist, men att jobbet man har – och älskar – är på ett månadsmagasin som mest skriver om nya restauranger och kultur och events, men inget om nyheter eller politik.

Ponera vidare att det hypotetiska scenariot äger rum i en tid då det händer så mycket i politiken i landet där man bor att det är svårt att fokusera på brunch och cocktails när man egentligen vill skriva om det kaosartade politiska läget och hur det påverkar vanliga människor.

Och ponera att man då råkar hitta en platsannons för ett jobb med samma titel och arbetsuppgifter som jobbet man redan har (och älskar!) men på ett nyhetsprogram på en lokal TV-kanal istället för på ett magasin.

Och att man skriver och skickar in en ansökan, men sedan bestämmer sig för att man trivs så bra på jobbet man redan har att man inte alls vill byta.

Och att man någon vecka senare ändå blir kallad på en jobbintervju.

Om vi ponerar att allt detta händer, vad gör man då?

12 Comments

 • Annika

  Tycker jag också! Delvis så kanske det känns för dig som för mig att det känns som det är dags att engagera sig mer på allvar om man ska vara här – all in or all out. Delvis så har vi alltid resonerat som så att man FÖRST ser till att få jobberbjudandet och sen när det är på bordet med alla detaljer kan man fundera på om det vore vettigt att tacka ja eller inte.

 • Karin

  Håller med ovanstående talare!
  Din “vän” måste ju iaf gå på intervjun. Så får man se sen. Men tänk på the greater good av att jobba politiskt istället för med livsstil.

 • Julia

  Kompisen borde gå på intervjun – det är inget som säger att hen måste ta jobbet om hen blir erbjuden det, men det är svårt att ta jobbet om hen kommer på att hen vill ha det om hen inte går dit.

  Antingen visar det sig att alla där är hemska, eller så visar det sig att det är DRÖMMEN, eller så händer nåt helt annat.

 • Ulf

  Instämmer i kören ovan!
  Säg till vännen att gå på intervjun – du kan till och med erbjuda dig att skjutsa hen på din HD, eftersom du i alla fall gillar att köra hoj (måste dock understryka vikten av försiktighet i trafiken med dyrbar last). Du kan ju också erbjuda dig att följa med efter intervjun på en fika eller dylikt, så känner sig nog din kompis lite tryggare.
  Lycka till!

 • Anna Nio

  Gå på intervjun såklart! Och googla arbetsplatsen, samt kolla om du kan prata med ngn som redan jobbar där om hur de trivs och hur arbetsmiljön är, osv. Gört ba’ gört!

 • Jennie

  Yesss, jag sällar mig till kören – GÅ! Så jävla gött att gå på intervjuer helt avslappnad och inte känna sig i underläge heller. Hipp hipp hurra till kallelsen! 🙂

 • Sherdil

  Instämmer med alla föregående talare! ? Ingenting är avgjort för att en går på intervju, och även i det professionella måste en följa sitt hjärta/inre röst ibland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *