Äventyr,  Helgen som gick

En helg bland ökenblommor och kaktusar

När det regnar så mycket som det har gjort den här vintern brukar det betyda att öknen blommar ungefär så här års, och den senaste veckan har det rapporterats vitt och brett om en “desert superbloom” i Borrego Springs, ca två timmar öster om San Diego. Så för några veckor sen planerade vi in en ökencampingtripp för just den här helgen.

20170311_084729

Igår morse möttes vi upp på vår vanliga bensinstation. Åtta personer hade vi lyckats få ihop, även om ett par av dem bara hängde med över dagen och inte för att campa.

DSC_0014

Det visade sig dock att resten av södra Kalifornien hade exakt samma idé som vi, så den slingriga bergsvägen ner till Borrego Springs var en enda lång bilkö. Det gick så långsamt av vi mest satt med fötterna på vägen, och det var över 30 grader ute, så vi tog en vätske- och solskyddspaus vid sidan av vägen en stund.

DSC_0034

Vi hade ju egentligen tänkt försöka hitta vildblommor i Borrego Springs, men det var så SJUKT mycket folk att det liksom inte ens gick att ta sig någonstans (det borde kanske varit väntat med tanke på att till och med Washington Post skrev om den här ökenblomningen häromdagen). Så efter att ha ätit lunch i Borrego Springs tog vi första bästa väg därifrån och åkte direkt till vår campingplats istället.

DSC_0033

Där kunde man öppna en välbehövlig Bud Light Lime efter en lång dag av motorcykelåkande och ökenhetta och turistkaos. (Är ej sponsrad, men borde vara det.)

DSC_0047

Vi tog ett gruppfoto på alla tjejerna och våra hojar innan Dannielle och Stayc var tvungna att köra hem till San Diego igen för att lösa av sina barnvakter.

DSC_0067

Vi andra satte upp våra tält och sen tog vi en promenad runt campingplatsen. Det här var för övrigt samma ställe som vi besökte förra helgen, där det spökade, ni vet.

DSC_0083

Familjefoto ♥

20170311_155845

Stacey och Ryan hade med sig sina världsgulliga hundar, Mooky och Pooter.

DSC_0100

Vet inte vad som händer här. Men när solen gick ned gjorde vi i alla fall upp en lägereld, åt middag, drack några öl och lyssnade på Ryans knäppa turnéhistorier från när han spelade bas i Distillers och Angels & Airwaves. Sen gick alla och la sig runt klockan 21:30. Vi är alla över 30, obviously.

20170312_071108

Nästa morgon vaknade jag strax efter 6. Så jag klev upp och fotade den fina ökensoluppgången (och min hoj) innan de andra vaknade.

tp

Något senare upptäckte vi att det inte fanns något toapapper på campingplatsens toaletter. Så vi tog med eget! Och spexade lite på vägen.

DSC_0125

Sen åkte vi vidare in i öknen!

DSC_0170

DSC_0180

Och hittade det vi hade kommit för att se, nämligen ökenblommor. Älskar den här rosa kaktusen.

DSC_0164

Älskar även de här tjejerna, Katie och Stacey. Bättre road dawgs får man leta efter.

20170312_111824

Vid det här laget var vi ganska hungriga, och lite uttorkade eftersom det var en miljon grader ute. Så vi tog en sen frukostpaus.

DSC_0234

Sen gjorde vi ett sista stopp på vägen hem, vid Desert View Tower, ett högt stentorn mitt i en extremt flummig del av öknen. Här ute är det annars mest hippies och methheads.

DSC_0255

Tornet är omgivet av konstiga stenformationer och grottor.

DSC_0267

Vi hittade en drake och låtsades att vi var med i Den oändliga historien. Sen tog vi motorvägen de sista 12 milen hem och nu är vi lite halvt döda. Dels för att jag egentligen är sjuk (men försöker som sagt att ignorera detta) och dels för att det är svårt att få en ordentlig natts sömn när man sover i ett tält. Men jag ger ändå den här helgen 10 ökenblommor av 10 möjliga.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *