Det ofattbara,  Vardagsfilosoferande

Jag fattar hur Hitler tog makten

twitler

Allt är så sjukt nu. Ni vet hur alla normala personer (dvs de som inte är förintelseförnekare) ser tillbaka på 30-talets Tyskland och tänker att det aldrig skulle kunna hända igen eftersom vi med facit hand skulle stoppa det? Ja, ursäkta att det blir lite Godwin’s law-varning här, men jag tänker numera ganska ofta på hur enkelt något liknande visst skulle kunna hända igen. Och att om 80 år sitter nog våra generationers barnbarn och barnbarnsbarn och säger samma sak om 2010- och 2020-talen som vi säger nu om 1930- och 1940-talen. Vi är liksom inte så upplysta som vi tror att vi är.

Dessutom har jag en obehaglig känsla av att ett världskrig skulle kunna bryta ut utan att någon i det här landet ens märker det. Alla är för distraherade av presidentens senaste chockerande, falska och felstavade utspel på Twitter. Hela situationen är så bisarr att det är svårt att ens diskutera, och det är ett heltidsjobb bara att hålla koll på alla svängar i DC just nu. Jag tror ärligt talat inte att nummer 45 kommer vara president speciellt länge till. Men det betyder verkligen inte att något kommer bli bättre. Bara lite mindre på gränsen till atomkrig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *