Ytligheter

#browgoals

Det känns lite konstigt att skriva om vardagsgrejer just nu, men ja, livet går väl vidare, så här kommer ett extremt ytligt inlägg. Jag har samma problem som ganska många personer som var tonåringar under tidigt 2000-tal, nämligen att jag knappt har några ögonbryn. Det var så inne på den tiden med supersmala, extremt noppade ögonbryn, och även om jag var punkare och inte brydde mig om trender var det samma sak i punkscenen. Kanske ännu värre. Ganska många av mina kompisar rakade av sig brynen helt och ritade dit nya varje morgon med en eyeliner i någon spännande färg.

Så här såg jag till exempel ut när jag var 13 (jag till vänster och min syster till höger):

tretton

Ni ser ju…

På grund av det här har jag i ganska många år nu dragits med tunna, glesa bryn som inte direkt gör någon avundsjuk, och jag går aldrig hemifrån utan att först fylla i ögonbrynen.

Men i torsdags gjorde jag något som redan har gjort mitt liv ganska många procent enklare, nämligen microblading. Googlade och insåg att det verkar heta 3D-bryn på svenska? Det är alltså en typ av kosmetisk tatuering där man skär små skåror i ögonbrynen med ett rakblad och sedan fyller i med pigment för att skapa illusionen av hårstrån. Resultatet blir tjocka bryn som ser hyfsat naturliga ut.

eyebrows1

Och så här ser mina ögonbryn ut nu! Före-bilden ovan och efter-bilden nedan.

Vill bara påpeka att det här är en skitdyr procedur och det gör ganska ont, så jag vet ärligt talat inte om jag skulle rekommendera det till någon. Kanske att det är värt det om man är VÄLDIGT missnöjd med sina ögonbryn. Men min kompis Claudia är professionell microbladare och behövde en ny webbsajt, så vi bytte helt enkelt: hon gjorde mina bryn gratis mot att jag bygger en webbsajt åt henne. Annars brukar det kosta mellan ca 4000 och 10000 kronor, och det vet jag inte om jag personligen skulle kunna motivera för mig själv att lägga på ögonbryn.

Men med det sagt är jag SÅ. HIMLA. NÖJD. Älskar att ha ögonbryn igen! Så här såg jag ut i lördags, UTAN SMINK (på ögonbrynen alltså, har ganska mycket smink i övrigt):

trettio

De kommer blekna något när de har läkt färdigt, men ändå. Känner mig väldigt peppad på hur mycket tid jag kommer spara de närmsta åren genom att inte behöva fylla i brynen varje morgon.

8 Comments

 • Emely

  Men guvva fint det blev! Måste fråga efter rekommendation på ögonbrynspennor här i CA – hade gärna gjort microblading men tills dess att jag har massor med pengar så får jag måla. Och kan tillägga att jag provat sephoras egna märke men annars ganska lost i dungeln ???

  • Anna Nio

   Emely: Testa Anastasia Dipbrow Pomade, helt revolutionerande mycket enklare att använda än pennor, och blir mycket finare också.

   Annars är microblading nåt jag lätt kommer göra när (om?) jag nånsin har lite pengar över. Använder i stort sett aldrig smink längre, förutom just dipbrow pomade för att få fram brynen, så för min del vore det verkligen drömmen att slippa göra även detta. Jag är ju dessutom blond, så mina bryn är i princip osynliga utan enhancement. 🙁

  • Cinderalley

   Ja, håller med Anna Nio! Jag använder (använde?) också Anastasia Dipbrow Pomade, bytte till det från pennor för något år sen och det är verkligen så himla mycket bättre.

 • Jenny

  Men oohhh det har later som nagot jag borde gora. Om det inte kostade mycket, dvs. Jag ar sjuuuukt dalig pa att noppa ogonbrynen (helt arligt, sa brukade min mamma gora det at mig innan jag flyttade hit) sa jag trimmar dem med ett rakblad istallet, och saklart, sa ser dem helt olika och ojamna ut konstant. Fyller i brynen ibland aven nar jag inte har smink, annars ser det ut som om jag blivit blixtslagen och random delar av brynen har fallit ut pga det. Onskar jag hade min mans ogonbryn istallet, haha.

 • Filippa

  Det går ju att bara tatuera ögonbrynen också, billigare snabbare och smärtfritt. Går på mellan 1500-4000 kr, du får exakt samma resultat fast inte så grovt. Kolla på det när de bleknat (vilket tar max ett år skulle jag vilja påstå…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *