Det ofattbara

Krig

syria

Fy fan. Det är lätt att sitta här i sin bekväma medelklasstillvaro och skämta om USA:s president, som trots allt hittills har varit just det, bara ett skämt för många. Jag är nog inte ensam om att de senaste månaderna ha pendlat mellan desperation, panik och ilska, men samtidigt funnit någon sorts makabert underhållningsvärde i vilket inkompetent jävla skämt den här administrationen är. Vi har liksom tänkt att det inte finns en chans att Trump kommer vara president speciellt länge, att med Ryssland-kopplingarna och det lägsta väljarstödet hos någon amerikansk president någonsin är det bara en tidsfråga innan han blir avsatt.

Men nu. Nu är det allvar.

Nu har vi en president utan någon som helst politisk erfarenhet som – utan att ens ha rådgjort med kongressen – sitter på sin exklusiva country club i Florida och bombar ett land vars befolkning blir utsatta för kemgasattacker av sin egen regering, men vars flyktingar han svartmålar och vägrar släppa in.

Det alldeles ofattbart omänskliga i detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *