Vardagsfilosoferande

Om varför det är svårt att blogga om vardagligheter just nu

edr

Att bo i USA år 2017 är ganska stressigt. Jag vet inte hur mycket som framgår i nyhetsrapporteringen i Sverige och andra länder, men vi är nog ganska många här som går runt som på nålar och bara väntar på nästa helt osannolika grej som Trump kommer säga/göra/Twittra och komma undan med (till exempel: att sparka FBI-chefen mitt under en pågående utredning av Trumps kopplingar till Ryssland).

Jag kollar Washington Posts hemsida för nya uppdateringar minst en gång i timmen oavsett var jag befinner mig eftersom de ofta är först med att rapportera om presidentens senaste galenskap. Som gårdagens stora nyhet: Trump revealed highly classified information to Russian diplomats. Det är läskigt samtidigt som det är fascinerande – vad kommer bli droppen som till slut får republikanska politiker att säga ifrån offentligt och börja dra igång en riksrättsprocess? Hittills verkar det inte finns någon gräns. Spännande!

Jag har läst ganska mycket om Watergate-skandalen på sistone. Jag hade ärligt talat inte jättebra koll på detaljerna kring Nixons avgång, men ju mer man läser kring Watergate, desto mer uppenbart blir det att det bara är en tidsfråga innan Washington imploderar. Eller ja, som sagt, det krävs dock att den republikanska majoriteten i senaten och representanthuset hittar sin förlorade integritet, vilket känns ganska osannolikt.

Vi var i Mexiko i helgen utan någon som helst internetuppkoppling, och det var både skönt och nervöst att vara bortkopplad i tre dagar. Läget är så ostadigt just nu att vi liksom hade kunnat komma hem till ett pågående världskrig. För att citera den här artikeln på Jezebel:

Remember in 2016 when you could do something fun like go to the beach or a party (god, remember parties) and not have to think constantly about how, oh I don’t know, America might be inching closer to a nuclear war? Or about how packs of white nationalists marching in the streets with torches are apparently here to stay? Or any other ridiculous piece of news that indicates America is totally fucked right now?

Ni som bor utanför USA, följer ni med i vad som händer här? Hur rapporteras det om där ni befinner er? Jag antar att USA framstår som ett jäkla skämt just nu, fast ett där skrattet fastnar i halsen?

12 Comments

 • Ida Marie

  Jag personligen sitter med ett stelt ansträngt grin/leende/avsmak och bara väntar på att det ska smälla… typ. Som de där sekunderna när man vet att nått ska hända men man vet inte vad, så man låser ansiktsuttrycket, håller andan och… väntar!

 • Agnes

  Det rapporteras om Trump dagligen i vår media och jag upplever det som att det pratas mycket om Trump också. Jag hör det bland vänner och “på stan”.

  Jag upplever det inte som att folk går på nålar, men vet att flera drar sig från att åka till USA för att det känns osäkrare.

 • Mirijam Geyerhofer

  Tycker att den allmänna diskussionen mer ligger på en form av MEN HERREGUD VAD SYSSLAR HAN MED?!?! *himlar med ögonen* och sedan återgår man till att prata om typ hur jävla kallt det var i april och början av maj jämfört med förra året. Avståndet distanserar så klart en del, men också det faktum att det är så mycket (tragikomisk) fars över det hela så det känns lite som att man kan låtsas som att det inte händer på riktigt.

  • Cinderalley

   Haha, typiskt svenskt att prata om vädret istället. Men ja, det är ju verkligen farsartat. Om det inte vore så allvarligt skulle det ju vara komiskt.

 • Linda

  Det pratas mer om vad Trump hittat på för galenskaper än vad det pratas om att SD ökar i Sverige i min bekantskapskrets, och de flesta är mer oroade än roade. Tål inte se karln på TV, blir fysiskt illamående, och hoppas att han hittar på tillräckligt med skit för att bli kickad, men utan att skiten startar världskrig…

  • Cinderalley

   Ja, han är verkligen vidrig. Problemet är ju dock att vicepresidenten nästan är ännu värre, så vad som än händer är vi screwed.

 • Jessica

  Jag bor i Finland och det skrivs varje dag i tidningarna om Trump och USA. Nästan så att man i något skede fick nog och tänkte om det faktiskt är meningen att vi ska behöva vara så insatt i vad som händer på andra sidan av världen och om det nu inte finns saker närmare oss att rapportera om. Men sen igen är Trumps utspel så absurda så man förstår ju att medierna är tvungna att skriva om dem. Tänker absolut som dig att ska gränsen aldrig komma emot på vad han får hålla på med.

  • Cinderalley

   Ja, det är verkligen högt nyhetsvärde på nästan allt som händer här nu. Plus att det som händer i USA påverkar resten av världen också. Men förstår att det kan bli tröttsamt. Det blir det här också, tro mig! Hah.

 • Johanna

  Verkligen oroad här också, det känns precis som du skriver att VAD SOM HELST kan hända, på det sämsta av vis. Det är en liten chockupplevelse ändå, att han vann, och alla galenskaper han hittar på utan att det händer något alls. Som en mardröm.

  • Cinderalley

   Det är ju nästan det som är det sjukaste, att det inte händer någonting, att alla liksom bara accepterar att så här är det nu. Så läskigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *