Livet är en fest,  Motorcyklar

Born Free 2017

I lördags morse mötte jag upp med Katie, Jess och Lexy för att köra en och en halv timme norrut på hojarna.

Till motorcykelfestivalen Born Free! Det var i vanlig ordning jättevarmt, så det första vi gjorde när vi kom fram var att byta om till shorts och sandaler.

Resten av vårt gäng hade kört upp tidigare på morgonen eller kvällen innan, så vi gick runt bland tusentals hojar och människor och letade efter våra kompisar.

Vi hittade Pauls hoj, men ingen Paul!

Till slut hittade vi dock alla och tog ett gruppfoto för att föreviga dag 1 på Born Free 2017. Det var Greg, Adam, Colin, Jimmy, Ace, Jordan, Edy, Paul, Katie, Lexy och jag, aka the Butt Club.

En av de största grejerna på Born Free är att folk som har fått en exklusiv inbjudan att bygga en hoj enbart för detta tillfälle tävlar om vems hoj som är bäst. Första pris är en massa cash och en resa till Mooneyes-träffen i Japan. Den här hojen var min favorit – Insomnia, byggd i Sverige av en svensk kille som har tillverkat hela motorn för hand. En helt sjuk grej att göra, och han vann såklart första priset! Heja Sverige!

Det var ett helt gäng svenskar på plats för att supporta, här är Peter och Peter tillsammans med Paul. De var så himla snälla, erbjöd oss att låna hojar när vi är i Sverige nästa vecka. Fast eftersom alla bodde i Göteborgsområdet blir det nog dessvärre ingenting av med det. Oh well. Nästa gång!

Hittade ännu mer spår av Sverige, fast på en amerikansk hoj den här gången.

När vi var färdigfestivalade åkte vi vidare till vårt hotell och satt i bubbelpoolen resten av kvällen och drack öl med ett gäng kanadensare som också hade varit på Born Free.

Nästa morgon träffade vi samma gäng kanadensare på hotellets parkeringsplats, så vi slog till på ett gruppfoto!

Och sen åkte vi vidare till Born Free igen. Det var betydligt varmare dag 2 än dag 1 så vi orkade inte gå runt så mycket. Bättre att sitta i skuggan under ett träd. (Och jag, Katie och Edy visste uppenbarligen inte att den här bilden togs.)

Helgens bästa investering: en handfläkt med inbyggd vattensprayflaska för 5 dollar.

Ett sista gruppfoto!

Här vet jag inte vad som händer, men det var den sista bilden jag tog på Born Free det här året, så den får avsluta det här inlägget.

Imorgon åker vi till Stockholm! Ses kanske där?

2 Comments

 • Jacqueline

  Åh, jag hittade din blogg av en slump och blev så glad för din skull! Du är en riktig tuff bikerbrud som inte har låtit något stoppa dig utan följer dina drömmar till fullo, det inspirerar mig så mycket. Själv är jag en 21-årig tjej som älskar motorcyklar och drömmen är att äga en glidarhoj (helst HD) så fort jag tagit kortet. Just nu håller jag på med mc-kort, och är ungefär i mitten av min utbildning. Många har tvekat på mig och ifrågasatt mig , speciellt då jag inte har ett b-kort utan börjar med a2, det tycker många tydligen är en dödssynd, för motorcyklar är ju hobbyfordon och man bör tydligen vänta med A-kortet och tills man fixar bilkörkort tycker de.

  Det har jag hört så många gånger. Men jag vill inte vänta, varför göra något sen när man kan göra det nu? Motorcyklar är min prio och mitt största intresse, sen är det ju upp till mig och inte dem vilket fordon jag väljer att köra. Min längd och kroppsbyggnad (1,60 och liten, till synes inte den ultimata mc-bruden, men vem bestämmer sånt egentligen?) har också varit ett problem, inte så många hojar som jag når till samt att jag fått utstå en del hån, för jag är ju banne mig “för kort för motorcyklar”. Åh vad jag hatar den inställningen hos folk! Eller att de tycker att man som tjej inte bör köra mc, för det är en “killgrej”.

  Som tur är har jag en stöttande familj (de själva kör mc). Jag kommer fixa det här, kommer aldrig ge upp! <3 När jag ser dina bilder, din hoj, mc-vänner och hojträffar, alla fina utsikter och dina inlägg om hur fantastiskt du haft det blir jag ännu mer motiverad till att fixa kortet, redan i sommar. Drömmer om Kalifornien och hoppas att drömmen går i uppfyllelse nån gång! Önskar dig en fin dag och många spännande mc-äventyr framöver. Du är grym!

  • Cinderalley

   Hej! Vilken fin kommentar, tack! Bra att du inte lyssnar på alla negativa kommentarer, men vill ändå säga att du inte alls är för kort för att köra hoj. Jag har en tjejkompis som är 150 cm lång och kör hoj utan några större problem 🙂 LYCKA TILL! Säg till om du behöver några tips eller pepp! Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *