Helgen som gick

Några bilder från helgen som gick

Ok, först och främst, TACK för alla boktips! Om någon annan behöver något nytt att läsa kan jag varmt rekommendera kommentarerna under det här inlägget.

Den här helgen var ganska lugn och inte så händelserik, vilket var himla skönt som omväxling. Jag har inte haft en helg hemma i San Diego utan några planer på jag vet inte hur länge, och kommer inte ha det igen förrän tidigast i slutet av juli. Jag är dock ganska dålig på att bara sitta hemma utan något att göra, så vi styrde upp följande helggrejer:

weekend1

I lördags gick Paul och jag och fem kompisar och såg Wonder Woman. Den var bra! Jag störde mig på vissa saker, men försöker aktivt att inte låta mina *extremvänsterfeminazi*-åsikter förstöra ALL populärkultur för mig. Kvinnliga superhjältar är trots allt något som världen verkligen behöver.

Annan bra grej? Vi gick till en biograf som jag aldrig har varit på tidigare och inte ens visste fanns, där man fick sitta i stora, bekväma fåtöljer som man kunde fälla ner ryggstödet på. Och så fanns det en bar. Jag kan nog aldrig gå till en vanlig biograf igen efter detta.

weekend2

När filmen var slut var klockan typ 17 på en lördag och ingen visste riktigt vad vi skulle göra då. Så vi gjorde det enda rätta och åkte till Kindred för att äta världens godaste veganmat till middag.

weekend3

Söndag morgon tog det här glada gänget hojarna österut, till Campos tågmuseum och SOLSKEN. Så här års är det alldeles grått och trist vid kusten i San Diego (ett väderfenomen som kallas May gray i maj och June gloom i juni), men åker man bara några kilometer inåt landet är det plötsligt strålande sommarväder. Här ute var det till exempel 35 grader.

weekend4

Eftersom ingen av oss hade några andra planer för dagen tog vi en lång omväg på hemvägen och stannade till exempel vid den här fina utsikten på Laguna Mountain. Man kunde se ända till Palm Springs!

weekend6

Bra helg med bra människor ♥

3 Comments

 • Jenny

  Vi gick ocksa pa Wonder Woman i lordags! Tyckte den var jatte bra! Sa har den filmen ju ocksa en kvinnlig regissor, sa det kanske hjalpte filmen lite mer. Tyckte det var ratt bra att den dar gruppen hon anslot sig till var en bra mix av olika sorters folk med, och att han som spelade han den dar native american killen faktiskt ar det pa riktigt, och att marockanen ar av fransk-marockansk ursprung. Det ar ju plus!

  • Cinderalley

   Jag tyckte också att den var bra! De första 15 minuterna på Amazon-ön är typ det bästa jag har sett. Däremot störde jag mig ganska mycket på att varje gång Diana gjorde något badass så liksom stannade hon och plutade med munnen, det var så himla uppenbart gjort för the male gaze. Men tycker såklart verkligen att det är på tiden att små tjejer (och killar för den delen) får en stark kvinnlig förebild som denna.

   • Jenny

    Nu nar du sager det sa ja, det var lite for mycket plut. Och det var en del face closeups med just sanadar typiskt sexiga miner. Men fastan kladerna var lite lagom skimpy, sa var de inte overdrivet sexiga. Ingen cleavage, och anda ratt funktionella drakter. Haller med om Amazon-on, mer sant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *