Listor

Arg-listan

Idag regnar det. Jag kan inte minnas att det har regnat i augusti en enda gång under mina nio år i San Diego, och jag pratade just med ett par kollegor om hur snabbt det går att se faktiska resultat av den globala uppvärmningen. Dessutom sov jag knappt något inatt. Så det känns som ett lämpligt tillfälle att göra den här arg-listan, hittad hos Jenny.

Obehagligaste jag vet: 
Alltså, att rensa hår ur golvbrunnen i duschen/badkaret. Jag KAN inte göra detta, får kväljningar bara av att tänka på det. Den kanske allra bästa egenskapen hos Paul (och då har han extremt många bra egenskaper) är att han alltid rensar golvbrunnen utan att klaga. Keeper.

Absolut inte min killtyp: 
De allra flesta killtyper är inte min typ, jag har ganska snäva krav. Men allra mest ogillar jag nog bröliga bro dudes samt bikersnubbar som har byggt hela sin identitet på att det är manligt att köra motorcykel och därför känner sig enormt hotade av kvinnor som kör hoj.

Absolut inte min kompistyp:
Personer som är high maintenance.

Sak som får mig att sluta vara vän med någon på Facebook:
Oftast en av två saker: att personen ger uttryck för rasistiska, sexistiska eller homofoba åsikter, eller att jag inser att jag är kompis på Facebook med någon som jag inte vet vem det är.

Sak som får mig att ranta loss i kommentarsfält:
Jag försöker verkligen undvika att ranta loss i kommentarsfält, men ibland bara måste jag (trots att min självbevarelsedrift skriker åt mig att låta bli). Exempel ur verkligheten på situation där jag var tvungen att kommentera: en bekant som är anti-vaxxer postade något foliehattsidiotiskt på Facebook om att vaccinationer är förbjudna i Europa, och VARFÖR SKULLE DET VARA FÖRBJUDET OM DET INTE ÄR FARLIGT ATT VACCINERA SINA BARN? Som den kanske enda europé den här personen känner var jag då tvungen att berätta för hen att hen hade fel, vilket till slut resulterade i att hen raderade hela inlägget.

Då slutar jag följa en blogg/ett instagramkonto:
Jag avföljer ganska ofta folk på Instagram, oftast efter att någon jag inte känner i verkligenheten utan bara följer på IG postar något politiskt och det visar sig att de är Trump-supportrar/rasister/sexister. Har nolltolerans för sånt i mitt feed.

Äckligaste mat jag vet:
Kött. Tycker verkligen att det är knäppt att så många människor anser att det är helt normalt att äta DÖDA DJUR!?

Äckligaste drycken:
Läsk och annat som bara smakar socker.

Blir arg på: 
Mycket, men just nu framför allt giriga vita män i maktposition som sätter sig själva först och är beredda att låta miljontals människor lida så länge de kan tjäna pengar på det.

Sämsta bok jag läst:
Oj, jag vet inte? Men den sämsta boken jag har läst i år är nog i alla fall The Life We Bury av Allen Eskens. Vilket slöseri med tid.

Sämsta serien jag nyligen sett:
Vänner. Paul brukar ha den på i bakgrunden medan han gör annat, och den serien har verkligen inte åldrats med värdighet. Blir arg på all casual fatshaming och alla homofoba skämt.

Sämsta karaktären i en film eller tv-serie:
Ross i Vänner. Gnälligare och mer irriterande person får man leta efter.

Sist jag ville ta till knytnävarna:
Jag är ingen våldsam person, men i lördags var det fan nära. En random snubbe i ett parkeringsgarage anklagade min kompis B för att ha kört in i en bil och åstadkommit en stor buckla. Han gick till och med och hämtade ett gäng väktare för att göra en anmälan. Vi hittade dock ägarna till bilen med bucklan, och de bekräftade att de hade blivit påkörda någon månad tidigare, någon helt annanstans. Den här snubben vägrade dock att be om ursäkt vilket urartade i en ganska otrevlig skrikmatch mellan mig och B och honom. Hade jag haft mindre självkontroll hade jag eventuellt gått fram och knuffat honom, alternativt kört in i hans bil.

Sist jag skrek så skrek jag det här till den här:
Massa okvädesord till snubben ovan. Obs att jag inte kan minnas sist jag skrek på någon innan detta hände. Är ingen skrikare.

Fulaste plagg jag vet:
MAGA-keps.

Det skriker jag när jag blir arg:
GODDAMN IT! eller FUCK!

4 Comments

  • Linda

    Håller med om allt! Kanske modifiera arroganta MC-män osv. mot motsvarande som passar in i mitt liv, men annars spot on. Har du någon gång funderat på att gå över till helt vegansk mat? Jag tog steget för ca ett år sen efter att ha varit lakto/ovo i 25 år, och det känns super. Något svårare när man äter ute, men det funkar. Obs, inget dömande i frågan, bäst att poängtera det. 🙂

    • Cinderalley

      Jag var vegan i 3 år när jag var yngre och äter kanske 80% veganskt nu. Tänker att det får räcka så, i alla fall just nu. Men grymt att du har tagit steget, ju fler som pallar desto bättre! ✊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *