Det ofattbara

Harvey och extremt väder

Har ni koll på vad som händer i Texas just nu? Stormen Harvey har dumpat såna vattenmassor på Houston att flera personer har dött och tusentals människor har behövt evakueras eller räddas från enorma översvämningar. Jag kollade på nyheterna på gymmet i morse och CNN intervjuade en kvinna som bodde i New Orleans när Katrina slog till för 12 år sen. Hon hade förlorat allt i stormen och flyttat till Houston för att skapa sig ett nytt liv, och nu hade hon förlorat allt igen i Harvey. Det är så jäkla orättvist, och så hemskt att det knappt går att föreställa sig. Jag vill bara gråta av detta.

Här i San Diego har vi också väder just nu. Igår hamnade jag mitt i en smärre tropisk storm på hojen på väg hem från jobbet och var dyblöt när jag kom hem. Idag ska det bli så varmt att myndigheterna har utfärdat en “extreme heat alert” och flera skolor har stängt pga bristfällig AC. San Diego är känt för sitt milda, jämna klimat, så allt utanför “25 grader och solsken” är ovanligt. Och regn mitt i sommaren? Unheard of.

Det är få saker jag tycker är så läskigt som extremt väder. Vi människor är så hjälplösa mot naturens krafter. Här är i alla fall en lista på saker man kan göra för att hjälpa stormens offer i Houston.

(Foto: Melissa Phillip, Houston Chronicle )

5 Comments

  • Jenny

    Av nagon konstig anledning tycker jag att det ar lite “spannande” med konstigt vader i San Diego. Sarskilt nar det regnar under sommaren. Blir lite sodra Sverige vibbar pa det. Samma sak nar en vinter storm rullar over San Diego. Visst klagar jag over det, men inombords kanns det lite spannande pa nagot satt. Fast inte nar det hallar pa mer an en hel dag. Da blir jag orolig och orkar inte mer 😛 Sa det dar med regnet passade bra medans jag stod ute och rokte, men hade det fortsatt over natten hade jag forvandlats till en gammal tant som bara klagar pa vadret konstant.

    • Cinderalley

      Just nu är det vääääldigt många, i alla fall i min bubbla, som “skämtar” om hur alla naturkatastrofer som händer just nu måste vara Moder Jords hämnd på Donald Trump. Det verkar i alla fall råda ganska stark konsensus, även i media, om att den globala uppvärmningen är orsaken till allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *