Det ofattbara,  Irritationsmoment

Make Nazis Afraid Again

Jag har en klump i magen som vägrar ge med sig. Har så svårt att ta in att vi är nu på gränsen till kärnvapenkrig samtidigt som nazister marscherar öppet på USAs gator och kör ihjäl folk som protesterar. Det är 2017 och Donald Trump har varit president i ett drygt halvår. Hur kunde det bli så här?

Jag hade egentligen tänkt skriva något om helgen som gick. Jag var på födelsedagsfest för min kompis B på ett hotell/casino i Pala norr om San Diego, och jag var den enda som dök upp. Alla hennes andra kompisar bangade i sista sekunden, de flesta samma morgon. Så det var bara jag, B och hennes mamma hela dagen och hela kvällen.

Nu är det måndag och jag har huvudet fullt av nazister, Nordkorea och vänner som sviker. Klump i magen.

(Tishan på bilden köpte jag för övrigt på en tatueringsstudio i Malmö förra månaden. Den är för små barn, men funkar som magtröja också. Och just nu är den det mest lämpliga plagget jag äger.)

6 Comments

 • Ulf

  Ja, hur kunde det bli så här?
  Det är nog den mörkaste perioden i mitt liv. Och på bara ett halvår. Tyvärr kommer det att bli värre – om än ej ett kärnvapenkrig – så att nationalister, fascister och andra mörkermän blir fler innan de försvinner
  Det gäller att alltid stå emot och att alltid hävda humanismen, jämlikheten och det öppna samhället.
  Tack för att du håller fanan högt!

 • Andrea

  Usch, fattar din ångest. Hela grejen som hände i USA är så förvirrande & skrämmande. Här hemma i Sverige känns det som att det knappt skrivits om det.

  Så fin tröja! Det är kompis Chili som gjort. Jag har en likadan. Kanske dags att sporta den lite oftare…

  • Cinderalley

   Sverige har väl tillräckligt med sina egna nassar att skriva om… GAH. Så hemskt i alla fall. Och ja, det är en mycket bra tröja, min nya favorit.

 • Linda

  Fy fasen för rassepresidenter med fabläs för att ‘leka krig’, och fy fasen för ‘vänner’ som sviker. Känner igen känslan, mvh satt själv en kväll när alla bangade utan att meddela för ‘det spelar ju ingen roll om inte jag dyker upp’. Förstår mig inte på folk. Så många egoister det finns. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *