Äventyr

Change of plans

På tal om det här med extremt väder… Vi är lediga på måndag pga Labor Day och eftersom jag inte kan låta en långhelg gå till spillo utan att åka på minisemester så hade vi planerat att ta hojarna norrut till Sequoia National Forest (där alla de här gigantiska träden finns, ni vet). Vi hade bokat ett stort Airbnb-hus i Springville med hästar och egen sjö, och plats för hela vår grupp på nio personer. Och vi hade hela resan planerad in i detalj, inklusive matpauser, bensinstationer och vattenfall man kunde stanna och bada i.

Men idag, bara några timmar innan vi skulle börja köra norrut så fick vi veta att Springville håller på att evakueras pga en gigantisk skogsbrand, och flera av vägarna vi hade tänkt ta dit är avstängda. Det är dessutom över 40 grader varmt där den här helgen, och stan har just nu både en Extreme Heat Warning och en Air Quality Warning.

Vi fick alltså ändra våra planer i verkligen sista sekunden, vilket inte är helt lätt när man har en så stor grupp och det är långhelg. Och när det dessutom antingen är skogsbränder, tropiska stormar eller extrem hetta åt nästan alla håll. Sommar i södra Kalifornien/Arizona/norra Mexiko alltså. Lite galet. 

Nu har vi dock avbokat huset i Springville (ägaren erbjöd oss pengarna tillbaka pga av skogsbranden) och bokat ett annat hus vid Big Bear Lake istället, där det ska vara varmt men inte för varmt, och eventuellt lite regn. Och så åker vi imorgon bitti istället för ikväll.

Det är såklart lite surt. Men jag älskar samtidigt att jag har en sån grupp kompisar som är med på att helt ändra sina planer i sista sekunden såhär. Då gör det kanske inte så himla mycket att vi måste improvisera lite.

4 Comments

      • Emely

        Vart mycket behagligare än LA iallafall! Kanske runt 26 grader som varmast? Vi ville stanna fler nätter men allt, seriously – allt – var fullbokat! Så vi åkte till hell-on-earth i Glendale, the mall, som har förvånansvärt bra AC. Värmen här är fan olidlig just nu. 37 grader i vårt sovrum. Ingen AC. DÖR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *