Litteraturbloggen

En droppe midnatt

Jag läste ut Jason Timbuktu Diakités En droppe midnatt häromveckan och tyckte att berättelsen var fantastisk på många sätt. Men jag har aldrig i hela mitt liv läst en sämre korrläst bok!? Den innehöll så många korrfel att det nästan gjorde det svårt att läsa, det var så distraherande. OBS att jag inte på något sätt klandrar författaren för detta, utan det är snarare redaktörens fel. Det är ju detta man har en redaktör till? Och jag läste dessutom pocketversionen. Borde man inte korrigera det som blev fel i originalutgåvan innan man ger ut en bok i pocket? Eller funkar inte förlagsprocessen så?

Men bortsett från detta är det en stark bok om författarens släkthistoria, om slaveriet i den amerikanska södern, och hur lite som har förändrats för svarta amerikaner sen dess – den strukturella rasismen i USA är lika amerikansk som äppelpaj. Den handlar även om vad det innebär att växa upp i Sverige med en hud som inte är kritvit. Så viktigt, alla borde läsa den här boken, även om korrfelen sticker i ögonen. Själva berättelsen sticker i hjärtat.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *