Äventyr,  Motorcyklar

Två olyckor och en skogsbrand

Jag var ute och körde hoj med Katie och Jordan precis hela dagen igår. Det blev ca 25 mil av mestadels slingriga bergsvägar, vilket är den bästa sortens terapi jag vet. Att sätta på en bra playlist och sen fokusera hela sin energi på att köra snabbt genom riktigt tighta svängar i flera timmar i sträck. All stress och alla världens problem bara försvinner, i alla fall för en stund. Det var varmt och skönt ute, men uppe i bergen märks det ändå att det är höst eftersom alla löven har ändrat färg. 

Vi hade en helt perfekt dag ända fram emot slutet av turen. Vi var på väg nerför berget och rundade ett hörn när vi och alla bilar omkring oss plötsligt stoppades av poliser och vägspärrar. Vi blev framsläppta efter ett tag och fick krypköra förbi en olycka, som var anledningen till avspärrningarna. Jag hade musik på i hjälmen och låten som spelades just då var Motorheads “Killed by death”. Det kändes plötsligt alldeles för verkligt, så jag bytte låt.

Bara några minuter senare körde vi förbi nästa olycka, den här gången med en motorcykel involverad. Hann inte se så mycket mer än en helt kraschad hoj i diket, och en bil som hojen såg ut att ha kört in i. Kollade just upp det, och motorcyklisten överlevde inte

När vi hade kommit förbi de två olycksplatserna körde vi rakt in i nästa stora händelse: ett hundratal polisbilar, brandbilar, bärgningsbilar, ambulanser och helikoptrar på plats för att släcka en skogsbrand. Med alla bränder som härjar och dödar människor och djur i stora delar av Kalifornien just nu var detta sjukt läskigt att se på så nära håll. Stora rökmoln steg upp från träden och det blev svårt att andas i motorcykelhjälmen pga av all rök. Men det verkar i alla fall som att ingen skadades i branden, tack och lov.

Vi fortsatte köra i kanske 20 minuter, tills vi var nere på andra sidan berget, då var vi tvungna att stanna och ventilera. Två olyckor och en skogsbrand. Inte det avslut vi hade tänkt oss på dagen.

4 Comments

 • Fia

  Usch! det ar anledningen till att jag drar mig for att ta mitt mc-kort. Vet att det ar en trakig anledning, men alla jag kanner som kor hoj har ‘fixat” nagot i sina kroppar. Ar sa radd for att vara med i en allvarlig olycka. Men det verkar sa kul! framfor allt om man ju som oss bor i lander dar man faktiskt kan kora aret runt. hoppas det gick bra for de har personerna.

  • Cinderalley

   Jo det är ju helt klart en risk involverad, och det är viktigt att vara medveten om detta. Men samtidigt går det ju inte att undvika allt som är farligt här i livet, då skulle man ju inte kunna lämna huset! Jag har gjort en personlig riskkalkyl kring mc-åkande, och för mig är det 100% värt risken. Utan någon som helst tvekan.

 • Sara

  Fy, vad obehagligt!
  Med det sagt vill jag ändå säga att jag tycker det är jätteroligt att du bloggar varje dag nu! (sedan förstår jag att det kanske inte är hållbart för dig att göra det jämt, men jag ville bara säga att jag verkligen gillar din blogg.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *