Tatueringar och sånt

Om tatueringar

Linda:
Vilken av alla dina tatueringar är du mest/minst nöjd med? Och kostar det typ lika mycket att tatuera sig i USA som i Sverige?

Oj, så himla svår fråga! Jag gillar egentligen alla mina tatueringar och är inte missnöjd med någon av dem. En del hade jag kanske inte skaffat idag om jag hade haft möjlighet att börja om från början igen, men en stor del av grejen med tatueringar för mig är att de fungerar lite som ett tidsdokument över olika tidpunker i ens liv. Så även om något motiv kanske inte känns helt klockrent idag så gjorde det ju det när jag skaffade tatueringen, och det tycker jag är värt något. (Men så har jag inte heller typ hakkors eller mina ex namn tatuerade, så det är kanske lätt för mig att säga.)

Här är i alla fall två tatueringar som jag är extra förtjust i:

Min vänstra handtatuering. Jag tycker mycket om den högra också, men den på vänsterhanden är nog snäppet finare. Gjord av Shannon som då jobbade på Remington Tattoo här i San Diego, men som nu har flyttat till Seattle. (Jag sa ju att alla mina tatuerare flyttar.) 

Min sidotatuering. Det här var min allra första tatuering. Den är gjord av Thomas som då jobbade på Swahili Bobs, men nu jobbar på Imperial Tattoo i Stockholm. Hittar inga bättre bilder på den, men det är i alla fall Thomas tolkning av barnboken Det blåser på månen, som var min favoritbok när jag var yngre. Alltså, han läste boken och ritade sen upp det här motivet, är fortfarande imponerad över detta. Det är den mest episka tatueringen jag har, och vi tävlade till och med med denna på Stockholm Ink Bash för snart 10 år sen. Älskar den fortfarande så mycket. Borde kanske ta en bättre bild.

Det kostar nog ungefär lika mycket att tatuera sig i USA som i Sverige. Det är eventuellt snäppet billigare här, men man lämnar dricks också så det blir nog samma slutsumma. Jag har dock en massa kompisar som tatuerar, så jag brukar aldrig behöva betala fullt pris. Behövde jag det hade jag nog inte haft ens i närheten av så många tatueringar som jag har nu. 

6 Comments

 • Pernilla

  Älskar verkligen dina handtatueringar – jag har varit i valet och kvalet om jag nånsin ska tatuera mig på händerna (har fingrar tatuerade dock) men jag vanns över till din sida rätt fort! SÅ snyggt!

  • Cinderalley

   Yay! Jag var också i valet och kvalet ganska länge, men brukar ändå tänka att det är värre att ångra det man ville göra men inte gjorde.

 • Sherdil

  Instämmer verkligen – med tiden kanske en känner att en inte hade valt samma motiv, men det viktigaste är väl att en känner att en kan och vill leva med det resten av livet (sagt av någon som inte heller har några fd pojkvänners namn tatuerade ?)

  Lite nyfiken – är din ryggtavla klar?

  • Cinderalley

   Hahaha nej. Jag säger varje år att jag ska göra klart ryggtavlan men sen blir det aldrig av… har nog inte rört den sen typ 2012? GAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *