Det ofattbara

Det brinner

Foto från LA Times
 

Södra Kalifornien står i lågor just nu och det är så sjukt läskigt. Ventura och LA har brunnit i flera dagar pga en kombination av extremt låg luftfuktighet, starka Santa Ana-vindar och inget regn. 

Vi skulle åkt på motorcykelträff i Ventura i helgen, hade hotellrum bokat och allt, men det har nu blivit inställt. Vet från mina kompisar som bor i närheten att det knappt går att andas utomhus, plus att man håller på med ganska omfattande evakueringar. Hundratals människor har förlorat sina hem och det gör ont i hjärtat att tänka på alla djur som har mist livet. 

För bara ett par timmar sen började det brinna i norra San Diego också, och branden har redan spridit sig över 200 hektar. 

En av mina kollegor som bor högt uppe på ett berg i ett av de områden med högst brandrisk sa i morse att hon hade tagit in alla sina djur – fem katter och tre hundar – som annars brukar få gå ute på dagarna, och radat upp alla reseburar vid dörren så att de är beredda om de behöver evakuera snabbt. 

I nästan hela San Diego County råder högsta möjliga brandrisk pga av hur torrt och blåsigt det är. Jag stod nyss och tittade ut genom kontorsfönstret på en byggnad bredvid där de håller på att duka upp till julfest på takterrassen, men allt bara blåser bort. 

Igår var det tydligen två jordbävningar här också.

LÄSKIGT.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *