Listor

2017 i backspegeln

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Träffade en Spice Girl, bodde på en segelbåt i Kroatien en vecka och reste till Guatemala med 9 kompisar. Och säkert andra saker som jag har glömt. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Mina nyårslöften var att 1) engagera mig politiskt på något mer aktivt sätt än att bara skänka pengar, och 2) se Grand Canyon. 1 gick det sådär med, jag har inte engagerat mig i något konkret, men däremot har min lista på organisationer jag skänker pengar till varje månad blivit betydligt längre. Jag lyckades dock ta mig till Grand Canyon, så check på den!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, det är jag övertygad om.  

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Danmark, Kroatien, Mexiko (kanske 5 gånger?) och Guatemala. Och så flängde jag runt en massa i Kalifornien och Arizona också. 

6. Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
Förra året svarade jag följande på den här frågan, och jag tror jag låter det stå kvar i år eftersom det fortfarande gäller: “Mer empati och mindre hat och idioti i världen. 2016 har verkligen varit ett mörkt år för oss som tror på alla människors lika värde och som föredrar att basera våra åsikter och argument på fakta istället för känsla. På ett mer egoistiskt plan: fler semesterdagar vore fint.”

7. Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
21 januari. Women’s March

8. Vad var din största framgång 2017?
Antagligen att jag fick skriva ett stort 10-sidors omslagsreportage i San Diego Magazine om fyra ascoola kvinnor. Plus att Katie och jag äntligen launchade vår motorcykelblogg, Red Rag Garage. Och att jag vann ett journalistpris

9. Största misstaget?
Ibland när jag har lite panik över min ekonomiska situation (händer mest när jag har PMS och får panik över precis allt) så kan jag känna att det var ett misstag att köpa en dyr bil i början av året. Hade den inte varit så jäkla rolig att köra hade jag nog övervägt att sälja den igen. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Några förkylningar bara. Jag mådde nog bättre rent fysiskt 2017 än jag har gjort på många år.

11. Bästa köpet?
Min nya hoj! Längtar till våren när det är lite varmare så jag kan ge båda mina motorcyklar den uppmärksamhet de förtjänar. 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Ny bil, ny hoj, hyra och resor. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, många saker. Nu senast att få fira jul på hästryggen omringad av vulkaner och en klarblå sjö i Guatemala. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017?
Alla punkcovers jag fick spela live med Poontang Clam på vår enda spelning det här året.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Svårt att säga, det här året pendlade jag mellan att vara glad och lycklig över livet på ett personligt plan, och att ha avgrundsdjup ångest över världens (och kanske mest det här landets) tillstånd. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag hade väldigt gärna kört hoj genom fler delstater. I år blev det bara Kalifornien och Arizona, plus ett par svängar ner till Mexiko. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat. 

18. Hur tillbringade du julen 2017?
I Guatemala tillsammans med 9 av mina bästa människor.  

19. Blev du kär i år?
Ja! Blev ännu mer kär i den här killen, hur det nu ens är möjligt.

20. Favoritprogram på TV?
The Marvelous Mrs. Maisel, Amy Sherman-Palladinos nya serie. Tyckte mycket om denna, plus extra bonus för att den stillade min Gilmore Girls-abstinens en smula. 

21. Bästa boken du läst i år?
A Little Life av Hanya Yanagihara. Hela mitt bokår i sammanfattning finns här.

22. Största musikaliska upptäckten?
Hot Water Musics nya album som inte alls låter som Hot Water Music men som ändå är sjukt bra.

23. Något du önskade dig och fick?
Tillräckligt bra väder för att äntligen kunna köra hoj till Grand Canyon

24. Något du önskade dig men inte fick?
Tillräckligt många semesterdagar.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Jag fyllde år på en lördag så Paul och jag ställde till med stort Halloween-firande hemma hos oss. Det var fint. Paul var utklädd till mig, vilket är kanske det roligaste som hände på hela året. 

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, mitt år hade varit betydligt bättre om Donald Trump inte hade varit president. 

27. Vad fick dig att må bra?
Tror att jag svarar ungefär samma sak på den här frågan varje år. Solsken, värme, djur, vänner, familj, motorcyklar, mat, resor och Paul, inte nödvändigtvis i den ordningen. 

28. Hur skulle du beskriva din stil 2017?
Jeans, Converse, linne och skinnjacka. Det gamla vanliga.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Jag vet inte om jag träffade så många nya människor i år, men däremot fördjupade jag min vänskap med ett helt gäng strålande personer. Kanske framför allt Katie. Numera vet jag inte vad jag skulle göra utan henne i mitt liv. 

30. Vad har du för nyårslöften inför 2018?
Jag skulle verkligen vilja lära mig att prata spanska ordentligt. Jag har varit i minst fem spansktalande länder de senaste åren och på något vänster lyckats ta mig fram hjälpligt på min skolspanska från högstadiet. Men det skulle verkligen underlätta om jag var lite mer flytande. Ska ta tag i detta snarast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *