Listor

En fredagslista om kultur

Senaste filmen jag blev pepp på:

Jag är så himla dålig på att kolla på film, såg kanske typ tre totalt förra året? Men den senaste filmen jag blev tillräckligt pepp på för att gå och se på bio var i alla fall Three Billboards Outside Ebbing, Missouri för någon månad sen. Den var bra men mörk och inte alls så där bröderna Coen-knäpp som den såg ut i trailern och som jag hade förväntat mig.  

Senaste boken jag läste:

Homegoing av Yaa Gyasi. Den var helt fantastisk, jag gav den en stark fyra på Goodreads. Ok, snabbrecension: Homegoing är en generationsroman som berättas i kapitel som nästan är som fristående noveller, trots att det löper en röd tråd genom hela boken. På bara drygt 300 sidor lyckas Gyasi väva in sex generationer genom 12 olika karaktärers perspektiv. Det börjar i Ghana på 1700-talet och sträcker sig till USA i nutid, och den här ganska korta boken lyckas ta oss genom brittisk kolonialism på Guldkusten, slavhandel, inbördeskrig, slaveri i den amerikanska södern, Jim Crow, segregering och medborgarrättskamp, ända fram till dagens fortfarande tydliga konsekvenser av slaveriet—allt berättat ur ett afrikanskt/afroamerikanskt perspektiv. Sån himla viktig och gripande bok, alla borde läsa.     

Senaste serien jag sträcksåg:

Först sträcksåg jag The Marvelous Mrs. Maisel, sen blev jag så himla sugen på mer Amy Sherman-Palladino att jag försökte sträckkolla mig igenom Bunheads. Men den var verkligen bara som en lågbudgetversion version av Gilmore Girls? Till och med samma skådisar. Men inte alls lika bra. Så Paul och jag började kolla på Suits istället. Och, alltså, Suits. Vet inte varför jag gillar den. Alla kvinnokaraktärer är helt endimensionella, alla är för snygga, alla plots är förutsägbara och klyschiga, och dialogen är som tagen ur CSI: Miami (Paul och jag har ett dryckesspel som går ut på att vi dricker varje gång de säger något som får en att himla med ögonen). Men vi har ändå svårt att sluta kolla. Är inte Suits för övrigt exakt samma serie som White Collar?

Senaste låten jag lyssnade på repeat:

Show Your Face med Hot Water Music.

Senaste föreställningen jag var på:

Förutom ett gäng liveföreställningar med deltagare från RuPaul’s Drag Race har jag inte varit på en föreställning på hur länge som helst. Hamilton är dock i San Diego just nu, så jag försöker vinna biljetter genom ett dagligt Hamilton-lotteri. Har laddat ner en app och allt. Jag vågar dock inte hoppas på för mycket här, hela USA vill ha biljetter till Hamilton.  

Senaste restaurangen jag besökte och åt middag på:

Jag var ute och åt med Paul, Katie och Jordan igår kväll. Vi åt på Tiger! Tiger! som är ett av våra favoritställen. Det enda problemet är att de mest har olika sorters mackor och burgare på menyn, vilket är lite knepigt för mig just nu eftersom jag inte kan ta stora tuggor utan att tandställningen gör ont. Så jag fick skära min tofumacka i pyttesmå bitar. Men det gick ju bra ändå. (På bilden: en friterad-svamp-macka som alla andra vid bordet beställde.)

Tre ställen jag vill rekommendera:

Om ni kommer till San Diego och vill äta god mat tycker jag att ni ska gå till Kindred (helt vegansk cocktailbar och restaurang med världens bästa inredning – tänk viktorianskt och katter med corpsepaint), Tiger! Tiger! (ölbar som har stans godaste veganska Bahn Mí på menyn) och True Food Kitchen (en kedjerestaurang i en shopping mall – men en som otippat råkar ha asgod mat, allt i säsong). 

Lista lånad från Sandra Beijer.

6 Comments

 • Jenny

  Har du varit pa Grains i University Heights? De har an ratt god bahn mi ocksa. Allt pa menyn ar vegetariskt men kan goras veganskt, sa nar man bestaller valjer man mellan vegetariskt eller veganskt. Ratt trevligt stalle.

 • Anna Nio

  Älskar Suits, fast jag vet inte heller riktigt varför, precis som du säger. Men jag älskar Donna, hon är världens koolaste kvinna. Älskar också Louis, fast han fuckar upp saker hela tiden, men jag tror att jag gillar honom mest för att han egentligen är den enda karaktären med djup i hela serien; han är duktig men också usel, han gör vänliga saker för att han så gärna vill ha vänner och vara älskad, men blir överkörd eller dumpad gång på gång, och tar det så hårt att han lashes out on others, osv.

  • Cinderalley

   Alltså jag får spel på Louis, tycker att han är så himla irriterande. Av precis samma anledningar som du gillar honom dessutom 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *