Livet och lyckan

#goals

Jag funderar som ni kanske vet rätt mycket på det här med livskvalitet och att maxa lyckan osv, och just nu känner jag mig så himla less på min vardagsrutin. Det kan ju bero på att det är vinter och blir kallt och mörkt tidigt och allt det där, men den här känslan av att jag behöver förändring har inte riktigt gått över ännu. 

Jag blev i alla fall lite inspirerad av att höra om Peppes coach och det här med att göra upp målsättningar. Om jag ska försöka formulera ett huvudsakligt mål jag vill uppnå så är det nog följande: Jag vill ha ett jobb med flexibla arbetstider som inte kräver att jag befinner mig på ett kontor varje dag. Jag vill kunna ta med mig min laptop och tillbringa en månad i Stockholm varje sommar utan att behöva ta ledigt, eller jobba från en strand i Indonesien. Eller för den delen jobba hemifrån med en kelig katt i knät. Och så vill jag ha fler än 15 semesterdagar.

Jag gillar ju mitt nuvarande jobb, så om jag kunde göra exakt det jag gör nu, fast hemifrån på flexibla tider och med dubbelt så mycket semester, så vore det helt perfekt. Det kan nog bli lite knepigt att försöka övertyga min chef om att detta är en bra lösning dock. Men kanske värt ett försök? 

Det första jag tänkte göra är i alla fall att göra klart mitt hemmakontor. Tänker att det kanske hjälper att skapa en plats i hemmet där jag liksom kan *visualisera* mina mål. Sen får vi se vad som händer efter det.

Vad har ni för målsättningar för 2018?

(Fotot ovan på Paul och mig får symbolisera livskvalitet. Det är taget av Jesse Bowen.)

5 Comments

 • Fia

  Ja, mer flexibla arbetstider! Har iofs viss flex inom staten och en chef som inte bryr sig om när jag är på kontoret, så länge jag gör mitt jobb – men jag vet inte. Kanske är det egentligen sex timmars arbetsdag jag vill ha när jag tänker efter? Ha möjlighet att få leva under vardagarna och inte bara jobba/pendla/laga mat/sova. Kan inte klaga på semestern. Fyller fyrtio i år och då trillade det in fler semesterdagar. Har 35 per år nu.

  Men mer tid att vårda mina intressen önskar jag mig. Att kunna satsa mer på podden och att arbeta med text eller information mer än jag gör nu. Ha mer tid att lägga på fackligt engagemang. Har länge tänkt gå ner på 80%, men det är så himla mycket annat som behöver falla på plats för att det ska funka. Så jag vet inte om det är ett mål för i år egentligen. Målen jag har inom de närmaste året är att hitta balans i min inställning till saker. Låter så himla vit kvinna som närmar sig medelåldern – jag vet – men jag måste lära mig att skita i saker jag inte kan påverka utan att för den sakens skull bli blasé. Tyvärr verkar jag bara ha ett av eller på. Antingen för mycket engagemang eller så skiter jag i vilket. Det och att börja träna mina förbannade axlar så att jag 1) slipper huvudvärk och 2) slutar gå som en grungare.

 • peppe

  Min aha-upplevelse var att se lite längre fram än typ till sommaren. Tycker det är lite läskigt, men kanske bara en vanesak att öva sig på längre perspektiv. Hörde att coachen Mariannes wenbinar var jättebra, tipsar om det dyker upp fler såna.

  • Cinderalley

   Ooops, hittade just den här kommentaren gömd i mitt spam-filter! För mig är det nästan tvärtom, mitt perspektiv är så långt att jag ibland känner att jag borde bli bättre på att INTE se så himla långt fram i tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *