Irritationsmoment,  Vardagsanekdoter

Killgissar att det här var den kallaste dagen på 10 år

Ggghhh den här dagen alltså. Den började med att jag gick ut till bilen för att köra till jobbet tidigt i morse och upptäckte att Paul hade råkat ta med sig min bilnyckel till sitt jobb. Det var fem plusgrader ute och jag var INTE sugen på att ta hojen till jobbet, speciellt efter att ha kört i fyra timmar genom iskyla på väg hem från Mexiko dagen innan, men jag hade inget annat val. 

Fem grader låter kanske förresten inte så kallt jämfört med snö och minusgrader. Men när man bor i ett hus med papperstunna väggar och inga element eller centralvärme är det ganska miserabelt. Det är ungefär samma temperatur inomhus som utomhus hemma hos oss året runt. Så här års sover jag fullt påklädd med cirka sju täcken och vaknar ändå av att jag fryser. 

Jag satte i alla fall på mig mitt varmaste MC-ställ och tog hojen till jobbet i vinterkylan. Jag kan inte minnas att det någonsin har varit kallare än så här i San Diego under de nästan 10 åren jag har bott här. Så av alla dagar att råka ta med sig fel bilnyckel var det här den allra sämsta. (Paul hade i alla fall jättedåligt samvete och köpte en flaska vin åt mig för att be om förlåtelse.)

Det blev lite varmare under dagen. Knappt 14 grader när jag åkte till tandläkaren vid lunchtid. 14 grader är dock fortfarande alldeles för kallt när man sitter på en motorcykel på motorvägen i 30 minuter.

Kan det bli sommar nu tack?

3 Comments

 • Fia

  Det sjuka är att jag ALDRIG varit så frusen som i Australien!
  Det är ju lövtunna väggar och hål under balkongdörren (!?!). Alltså typ som att de glömde sätta dit en list. Sämst på att bygga hus för att hålla värme/kyla.

  • Cinderalley

   Men JA! Säga vad man vill om länder med riktig vinter (t.ex. Sverige) men det går ju i alla fall att hålla sig varm om man stannar inomhus.

 • Gunnie

  Vi har jättekallt här nu, 5-10 minusgrader, men vi klär på oss våra varmaste kläder, halsdukar och mössor när vi ska gå ut, för vi är ju vana vid kylan och tycker t o m att det är mysigt, med snötäckt mark och klar luft. När vi kommer in med rosiga kinder och är allmänt vederkvickta, så är det ju varmt och skönt inomhus med element och värmefläktar och t o m bastu, så vi behöver ju aldrig frysa, för att vi är anpassade för och vana vid vårt kalla klimat. Så jag förstår om ni fryser med de urusla förutsättningar ni har att handskas med kyla i södra Kalifornien. Där ska det ju vara varmt! Ta det som en tillfällig prövning och se fram emot värmen som kommer tillbaka snart! Skaffa fristående värmefläktar! Varma kramar är också bra <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *