Sportrelaterat

Min enda ursäkt för att inte gå till gymmet

Om man inte bloggar om att ha gått till gymmet så har det inte hänt. Eller? Jag gick i alla fall till gymmet i morse för första gången på… jag vet inte ens hur många månader. Jag har så svårt att motivera mig själv att gå och träna om jag inte har ett specifikt mål att jobba mot. Just nu tänkte jag försöka bygga upp lite styrka i ryggen och axlarna inför vår roadtrip till Kanada i sommar. Jag har lagt en hel del tid och pengar på att göra min hoj så ergonomisk som möjligt för längre resor, men det är fortfarande ganska påfrestande för kroppen att köra motorcykel en hel dag. Och vi kommer snitta runt 50 mil om dagen i två veckor. Såatteh. Behöver vara snäll mot min kropp och bygga lite förebyggande muskler.

Problemet är bara att det ju är så förbannat tråkigt att gå till gymmet? Jag har liksom ett gym i min kontorsbyggnad som jag får använda gratis, och när jag går dit innan jobbet har jag så gott som alltid hela gymmet för mig själv. Sen är det bara att ta hissen 13 våningar upp och så är jag på jobbet. Det blir liksom inte smidigare än så. Ändå har jag så svårt att komma iväg.

Ni som går och tränar regelbundet trots barn och minusgrader eller snöslask är fan mina idoler. Jag har inga som helst ursäkter förutom att det är tråkigt, och jag hatar att göra tråkiga saker. 

6 Comments

 • helenschki

  Jag brukade känna sådär och gick mest för att känna mig duktig. Och det gav ju inte jättebra resultat. Mitt tips efter att ha blivit en omvänd sportnörd: Gör något som är kul istället. Eller skaffa dig en coach. Finns det ingen sportart bikers ägnar sig åt så du kan kombinera det med ett intresse? Förresten, jag hamnade av en slump på den här kvinnans blogg (fd muay thai-fighter och numera fitness-hälsocoach) och tyckte hon påminde om dig (inte i utseendet men i uttryckssättet) och hon finns ju i LA tydligen http://liftfightlove.com/about-muay-thai-strenght-mindset-blog/

  Annars är ju yoga toppen när det handlar om att få en stark rygg även om man inte bygger muskler direkt.

  • Cinderalley

   Du är min inspiration i detta, jag läser alla dina träningsinlägg och tänker att det måste ju finnas något kul med detta i alla fall då. Jag har svårt för yoga men gillar pilates, så jag borde börja gå på det igen. Annars är nog ridning den enda sporten jag faktiskt tycker är kul, men det är så dyrt och omständligt. Haha, du ser, jag är full av ursäkter!

   • Helenschki

    Men åh vad roligt jag tänker mest att jag tråkar ut folk.

    För att göra träning till en vana blir det oftast lättare ifall träningen uppfyller flera behov än att bara “jag borde träna” samt att miljörelaterade hinder (såsom du nämner ovan dyrt, långt bort) minimeras. Sen krävs ju även en disciplin i början eftersom det ÄR jobbigt att träna och bli andfådd och ta i och det känns som en plikt men när man kommer över de första tre månaderna brukar det funka.

    För mig blev yoga en rutin då jag upptäckte de inre effekterna av det och jag verkligen behövde något som kunde ge mig inre ro. Jag visste inte hur vetenskapligt bevisat det var att yoga faktiskt är bra för inre välbefinnande och sänka blodtryck och liknande. Precis det jag behövde. Sen fick jag något som blev min grej också något jag kunde vara bra på då jag märkte att jag hade rätt lätt att lära mig olika asanas.

    Med crossfit blev det dels en hobby i ett land där utbudet av kulturella grejer var väldigt lågt och även en social aktivitet (jag är för lat för att styra upp socialt umgänge efter jobbet) och en grej jag kunde göra tillsammans med min kille. Det tog inte lång tid att komma dit och det blev en skönt sätt att sätta en gräns mellan jobb och hemma, jag kunde svetta av mig dagens frustration. Sen kom de andra fördelarna efter en tid, det var roligt, jag blev stark vilket hjälper så himla mycket när man åker på mission i tio timmar på dåligt väglag eller sitter framför datorn dagarna i ända. Sen känner jag att min kropp passar min perosnlighet mycket bättre nu när jag har muskler, det är svårt att förklara men det är lättare för mig att våga vara stark kvinna när jag har en stark kropp. Sen blev det även ett sätt att bygga upp mental styrka. Kroppen är ju något du har kontroll över. Allt kan vara skit i livet, sjukdom i familjen, hemsk chef, pissigt väder, det är inte mycket du kan göra åt det. Men du kan kontrollera din egen prestation i den idrott du utövar och det ger en skön mental styrka och frihetskänsla, allt kan vara skit men du knöböjde 150% av din kroppsvikt liksom.

    Muay thai är ytterligare en väldigt hård men effektiv träningsform som känns utmanande men är samtidigt väldigt kul. Det finns så mycket historia bakom och att gå på en fight night är så himla intressant eftersom det traditionella lever kvar (de som fightas bär traditionella huvudbodnader i början och armband och demonstrerar en traditionell dans som är en hyllning till deras första Kru dvs lärare och det är något magiskt över det). Så det är för mig ett sätt att komma närmre den thailändska kulturen och också att bli mer koordinerad i mina rörelser och lära mig nya skills. Och jag har både crossfit och muay thai inom gångavstånd från mitt hem och priserna över överkomliga även om jag måste varva lite.

    Hur som helst, förlåt att jag skriver en novell nu. Men visst är det intressant att ridning är ett stort intresse hos dig eftersom det uppfyller ditt uppenbara behov av att vara i rörelse samt att du älskar djur. Men du har miljörelaterade hinder (långt bort, bökigt, dyrt).

    • Cinderalley

     Verkligen intressant! Det här är så himla bra skrivet (tack!) och jag försöker verkligen ta till mig allt detta och applicera på mina egna förutsättningar. Speciellt det där med stark kropp = stark kvinna tilltalar mig.

 • Anna Nio

  Åh, I hear you, gymma är så sjukt teh-råh-ki-gt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Är också usel på att träna fast jag vet att jag mår bättre av att göra det. Så även om jag inte är nån shining beacon of light här så rekommenderar jag ändå att fundera på vad du INTE gillar med olika träningsformer (för mig är det t.ex bollsport, för att jag har dåligt bollsinne och är helt ointresserad av lagsporter), samt vad du faktiskt GILLAR (för mig är det att verkligen använda kroppen, inte så mycket redskap, samt att det inte är för repetativt och statiskt och känns liksom lite, eh estetiskt – svårt att förklara), fundera över vad din kropp liksom passar för att göra – eller vad du VILL att den ska passa för, och slutligen vad du vill uppnå med din träning.

  Det sistnämnda verkar du ju ha koll på men försök kombinera det med de andra punktera och se om du inte kan hitta nån träningsform som iaf verkar kul att prova på. Som exempel så är det jag insett att jag gillar yoga, klättring och i viss mån så kallad redskapsgympa (volter, hjulning et c); man använder kroppen, det är olika rörelser och är inte repetativt och statiskt, och det är inte beroende av prylar, samt att det känns lite skapande på sätt och viss, som att man hittar en melodi som kroppen jobbar efter. Min kropp är liten och lätt, men stark, och med stela leder – alltså perfekt för just klättring, att göra volter, dans och liknande. Och yogan är perfekt för mina leder också!

  Hoppas du fattar hur jag menar iaf, jag tror att det kan vara till hjälp även för dig att hitta nån träningsform som du faktiskt trivs med.

  • Cinderalley

   Nu har jag funderat på detta i ett par dagar och jag vet fortfarande inte vad jag gillar!? Ridning, som jag nämnde i en kommentar ovan, och att åka snowboard, det är nog det enda. Jag kommer inte på en enda sport eller aktivitet där man inte måste ta sig långt bort (till stallet eller fjällen) för att utöva och som jag skulle tycka vore kul. Så jag får väl fortsätta att tvinga mig själv att gå till tråk-gymmet tills jag kommer på något som låter roligare. Tack för den här kommentaren dock, ska helt klart fortsätta att fundera på detta ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *