Listor

Vardagslistan på en måndag

Idag är det måndag vilket är kanske den mest vardagiga dagen av alla. Så det känns passande att fylla i den här vardagslistan som jag har sett i ungefär alla bloggar jag läser.

Något jag värderar högt i min vardag:

Lugn och ro. Tillräckligt med sömn. God mat. Fast nu kom jag på att jag bara räknade med grejer jag värderar högt på fritiden. Jobbet är ju dock en sjukt stor del av vardagen, och där uppskattar jag att få göra saker som är kreativa och omväxlande, samt att få leda roliga projekt. 

Det här äter jag till frukost:

Overnight oats med banan och färska bär. Exakt samma sak varje dag: havregryn, mandelmjölk, kardemumma, färska hallon och björnbär, och en halv banan. När jag inte har tandställning lyxar jag till det med valnötter också, men det går verkligen inte att äta nötter just nu.

När går jag och lägger mig:

Runt klockan 22. Jag går för övrigt och lägger mig ungefär samma tid på vardagarna som på helgen. Har en väldigt väletablerad dygnsrytm. 

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

Städa? Jag vet inte. Paul gör det mesta av de tråkiga vardagssysslorna hemma hos oss, han städar och diskar och tar ut soporna. Fast jag borde väl bli bättre på att hjälpa till. (Obs att jag handlar, matplanerar och lagar all mat så det är inte som att jag bara sitter och latar mig.)

Det här äter jag till lunch:

Rester från gårdagens middag. Jag gör alltid tillräckligt med mat för fyra personer, och eftersom det bara är Paul och jag innebär det varsin middag och varsin lunchlåda. Jag tror inte att jag hade orkat laga mat varje kväll om det inte vore för att jag hatar att behöva köpa lunch. 

När går jag upp:

Klockan 6:30. Om jag får för mig att jag går upp för tidigt så brukar jag påminna mig själv om att Paul redan har varit på jobbet i över två timmar när jag vaknar, eftersom han börjar jobba klockan 4 på morgonen. Då känns det bättre.

Jag går till jobbet:

Jag har ingen speciell tid jag behöver vara på jobbet, men jag gillar att komma in tidigt innan någon annan är där. Det är så tyst och lätt att få saker gjort då. Plus att jag är mycket mer produktiv på morgonen än på eftermiddagen. Så jag brukar åka hemifrån runt 7:40 och vara på jobbet vid 7:50. 

En vanlig vardagsmiddag:

Det här är en väldigt typisk vardagsmiddag för oss, skulle kunna äta detta varje dag: pärlcouscous, grönkål, spenat, bönor, tomater, vitlök och ugnsbakad tofu. 

Vad jag gör på vardagskvällar:

Hänger med Paul och djuren, ofta sitter vi väl i soffan och kollar på någon serie eller läser/scrollar på mobilen. Någon gång i veckan brukar vi även hänga med Katie och Jordan och kolla på RuPaul’s Drag Race eller gå ut och äta. 

Har jag söndagsångest:

Jag vet inte om jag skulle kalla det ångest, men framåt söndag kväll brukar jag helt klart önska att helgen var lite längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *