Sportrelaterat

Vem är bäst på att åka snowboard, Paul eller jag?

En grej till om det här med att vi ska upp i skidbackarna i helgen. Jag och Paul har varit tillsammans i snart fyra år. Under den tiden har jag varit iväg och åkt snowboard minst tre gånger och han har inte åkt en enda gång. Paul påstår dock att han är grym på att åka snowboard, vilket är roligt eftersom han är den minst tävlingsinriktade personen jag känner och det är verkligen inte likt honom att skryta om något över huvud taget. Men han har snackat SÅ mycket skit de senaste åren om hur mycket bättre han är än mig (på skoj såklart, fast ändå inte), dock utan att presentera någon som helst sorts bevis. Jag har aldrig sett honom så självsäker kring något annat, någonsin. 

Jag är själv extremt tävlingsinriktad, så hela den här grejen är något av en trigger för mig. Jag är fullt beredd att köra skiten ur Paul på lördag. Jag tror inte att han inser vilken Pandoras box han har öppnat här.

Så här har jag förberett mig:

  • Köpt en ny snowboard
  • Lämnat in den nya snowboarden på vaxning och slipning
  • Installerat nya bindningar
  • Köpt nya skidglasögon
  • Tagit fram alla mina skidkläder ur förrådet och provat så att allt passar

Så här har Paul förberett sig:

Han äger varken en bräda eller boots eller några varma kläder men verkar inte så bekymrad över detta. Han påstår att när han var yngre brukade han åka bräda i jeans och bara spreja någon sorts vattentätningssprej på dem. Nu är han dock en vuxen karl på närmare 40, så jag lägger mig inte i hur han planerar att få tag på lämplig utrustning innan fredag. 

Vi får väl se vem som vinner. Och ja, jag vet, huvudsaken är att ha roligt. Det kommer vi nog också att ha.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *