Vardagsfilosoferande

8 mars

Det är mycket “happy international women’s day” här idag, vilket väl är den amerikanska motsvarigheten till att önska någon “grattis på kvinnodagen”. Jag förstår dock att de som säger det vill ta tillfället i akt att hylla kvinnorna i sina liv och det har jag personligen inga problem med, även om världen i stort inte är jämställd.

Men vill man göra något mer konkret så kommer här lite länkkärlek, eftersom andra redan har sagt det så mycket bättre. Peppe skriver om hur man kan hjälpa till att motverka kvinnlig könsstympning, och Louise skriver om andra initiativ som till exempel hjälper kvinnor som utsatts för partnervåld.

Själv skrev jag ett inlägg på Red Rag Garage om min gammelfarmor Ingeborg och hur mycket tidigare generationers uppoffringar har betytt för våra möjligheter att göra vad vi vill idag. Men henne är ni kanske trötta på att läsa om nu?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *