Listor

Kulturlistan i mars

Tänkte att det kanske kunde vara dags för en sån här kulturlista igen. Fast jag gör om formatet lite så det funkar som en uppdatering jag kan göra varje månad (om jag kommer ihåg). 

En film jag har sett:

Black Panther! Funderar seriöst på att gå och se den igen. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

En bok jag har läst:

Läste ut Sing, Unburied, Sing av Jesmyn Ward häromdagen. Den var SÅ bra. Vacker, sorglig, gripande, mörk. Jag som brukar ha svårt för övernaturliga saker i böcker älskade den magiska realismen i denna. Southern Gothic när det är som bäst. 

En tv-serie jag har kollat på:

The Good Place. Först sträckkollade jag mig igenom första säsongen, sen insåg jag att Paul skulle uppskatta den här serien, så jag såg den igen tillsammans med honom. Och nu har vi precis avslutat andra säsongen. Det här är en av de roligaste serier jag har sett på hur länge som helst, kanske någonsin? Bonus i kanten för att den är som en perfekt metafor över att bo i USA just nu. Skulle kunna skriva en hel uppsats om detta, men vill inte spoila om någon inte har sett klart säsong 1 ännu. 

En podcast jag har lyssnat på:

Slow Burn. Lyssnade just klart på sista avsnittet av den här podden från Slate som handlar om Watergateskandalen. Det är verkligen helt sjukt hur många paralleller det går att dra mellan Nixons och Trumps presidentskap. Tröstar mig dagligen med att det tog två år mellan själva inbrottet och att Nixon blev avsatt (han blev till och med omvald mitt i alltihop), så det är liksom inte för sent att bli av med Trump ännu. 

En restaurang jag har ätit på:

Jag hämtade upp ett par tacos från den veganska tacotrucken som brukar stå i vårt område på väg hem från jobbet igår eftersom jag ska skriva en artikel om dem. Bildbevis ovan. Annars har det mest blivit hemmalagat på sistone. Jag tänkte lägga upp några goda recept här inom en snart framtid, stay tuned. 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *