Drömhuset

Mitt nya hemmakontor

Jag skrev ju för någon månad sen att jag hade tänkt göra om vårt extra sovrum till ett ordentligt hemmakontor. Tidigare var det gästrum, kontor, garderob, avställningsyta och kattrum, vilket är ganska mycket att försöka få plats med i ett hyfsat litet rum. Resultatet blev att ingen någonsin gick in i rummet förutom katterna, och vi fick ha dörren stängd när vi hade besök eftersom det var så mycket kaos därinne. Vi bor i ett ganska litet hus, så att ha ett helt rum vi inte använder känns inte så smart. 

Ergo: hemmakontor! 

Som en påminnelse, så här såg det ut tidigare:


Så här ser det ut nu:

Ikea släppte sin kollektion Omedelbar, designad av Bea Åkerlund, i fredags och jag gick såklart DIREKT och köpte den här mattan. Det är nog det svenskaste jag har gjort på länge, att bli så här peppad på en Ikea-kollektion. Men jag älskar den här mattan så mycket, vill ha en i varje rum.

Nya kontoret är Ninja-approved. Halva rummet är fortfarande garderob, men det är helt ok med mig. Mina bästa inredningsdetaljer är böcker, kläder och skor.

På tal om kläder och skor så har mina boots (och mössor) äntligen fått en ordentlig förvaringslösning med två såna här bokhyllor, också från Ikea.

Här kan man sitta och jobba. Jag hade egentligen tänkt måla väggen till vänster svart, men sen ångrade jag mig och behöll färgen den redan hade. Väggen till höger måste jag fortfarande göra något med, tänkte försöka hitta en gigantisk magnetisk whiteboard som kan få hänga där.

Hej då kontoret! Mitt nya favoritrum i huset. 

4 Comments

  • Johanna

    Så kul att göra om! Verkligen stor skillnad också, tror verkligen du kommer trivas där. Vi har också ett arbetsrum/gästrum som är helt ofixat ännu, där står bara tusen flyttkartonger just nu (och två sängbottnar på varann som en kompis som flyttat ihop med sin tjej förvarar där på ännu obestämd tid… Längtar SÅ efter att rensa ut, måla om och fixa till. Långt skrivbord med två arbetsplatser ska det bli. Vill ta tag i det ungefär varje dag men tyvärr finns det tusen grejer över denna punkt på todo-listan…

    • Cinderalley

      Men sån himla spännande grej ändå, att ni har ett helt HUS som är bara ert att inreda och fixa i. Blir avis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *