Listor

Kulturlistan i april

En film jag har sett:

Nä, har nog faktiskt inte sett en enda film den här månaden?

En bok jag har läst:

…däremot har jag läst fyra böcker! Call Me by Your Name av André Aciman, Exit West av Hamid Mohsin, Here I Am av Jonathan Safran Foer, och The Brass Verdict av Michael Connelly (min guilty pleasure-författare). Bäst var Call Me by Your Name, och nu är jag lite sugen på att se filmen. Kanske att jag till och med lyckas se den innan det är dags för nästa månads kulturlista?

Men kan vi snacka om Here I Am? Jag har tidigare läst Everything is Illuminated och Extremely Loud and Incredibly Close av Safran Foer, och båda de böckerna är bland det bästa jag har läst någonsin. Så jag hade ganska höga förväntningar på hans nya. Men… den var inte speciellt bra? Eller, jag tyckte mycket om den första halvan, älskade den till och med stundvis, men sen spårade det ur en smula. Halva berättelsen handlar om en familj och den andra halvan om ett fiktivt krig i Israel. För min del hade Safran Foer gärna fått skippa hela Israel-biten och bara skrivit om Jacob och Julias relation. Har ni läst? Vad tyckte ni?

En tv-serie jag har kollat på:

RuPaul’s Drag Race säsong 10! Så himla bra kvalité på deltagarna den här säsongen, vill knappt att någon ska behöva sashay away. 

En podcast jag har lyssnat på:

Lyssnar ni på My Favorite Murder? Jag är väl kanske inget superfan av true crime, men gillar ändå den här podcasten och har lyssnat på extremt många avsnitt på sistone. Hinner ni bara lyssna på ett så rekommenderar jag dock det senaste, som handlar om att the Golden State Killer ÄNTLIGEN åkte fast den här veckan. Han var alltså en seriemördare och serievåldtäktsman som härjade fritt i Kalifornien på 70- och 80-talen. Han mördade 12 personer och våldtog minst 50, och nu har en 72-årig före detta polis häktats tack vare DNA-bevis. Och antagligen ganska mycket tack vare Michelle McNamaras bok om GSK som kom ut för bara någon månad sen. Så spännande detta!

En restaurang jag har ätit på:

Plumeria, ett vegetariskt thaimatställe som har världens godaste pad thai. Eller, vi åt inte där, Paul plockade upp och så åt vi hemma i soffan. Det får man också göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *