Sverige vs. USA

Svensk Valborg i San Diego

Igår hade Paul och jag inget speciellt för oss, så vi tog med oss Lola och åkte ner till Mission Beach. 

Swedish American Chamber of Commerce i San Diego ställde nämligen till med svenskt Valborgsfirande på stranden. Det var kanske 50 personer där, varav jag kände exakt noll. Inte så oväntat eftersom jag inte känner några svenskar här (med undantag för Jenny), men det blev väldigt påtagligt i en så här liten grupp.

Jag vet inte om det framgår från den här bloggen, men jag är ganska asocial och får ofta ångest i sociala sammanhang. Så när vi närmade oss gruppen på stranden ville jag helst vända om och åka hem igen. Men Paul övertygade mig om att det var värt att stanna ändå. Så det gjorde vi.

Det fanns en liten eld, men ingenting i stil med de stora majbrasorna i Sverige. Men svenska kören i San Diego var i alla fall där och sjöng några visor – körledaren började varje låt med att berätta för icke-svenskarna i publiken vad den handlade om. “This is a song about spring… and drinking!” sa hon om exakt varje låt. Ha! Ganska typiskt svenskt ändå.

Det var molnigt och lite kyligt ute (May Gray började tidigt i år), men vi befann oss ändå på stranden. Så den perfekta mixen av Sverige och San Diego. Lola hade en tröja med en älg på sig, men det syns inte här.

När jag tröttnade på att bara stå helt awkward och inte prata med någon så åkte vi hem igen. Jag kan inte minnas sist jag firade Valborg, men det är minst 10 år sen sist. Vet inte om jag är så sugen på att fira det igen, men är nog ändå glad att vi åkte hit. Nu vet jag i alla fall vad jag missar.

3 Comments

 • Annika

  Haha! tips: Om du vill gå nästa år igen och kanske, förhoppningsvis känna exakt två svenskor så titta in på IG på @saltisinsandiego (jag TROR nastan att det är hennes dotter som står där bredvid dig på bilden) eller @love.sthlm alternativt. @karincreative som också var där. Båda är vettiga och smarta och intressanta och jag misstänker att du skulle komma rätt bra överens med dem. Karin har f.ö. en blogg också – karinkreativ.wordpress.com

 • Annika

  PS. Hade jag varit där så hade jag absolut rusat fram och tyckt det varit jättekul att träffa dig i levande livet! Fast jag hade nog känt mig väldigt ohipp – dammig akademiker, hepp! -i ert sällskap 😉 . Men jag var tyvärr tvungen att åka tillbaka till mitt andra liv i CO så jag missade alltihop (igen).

  • Cinderalley

   Åh, ja, det hade ju varit jättekul! Men det kommer väl fler tillfällen att springa på varandra tänker jag. Tack för tips om andra San Diego-svenskar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *