Livet är en fest

Därför ska du åka till Punk Rock Bowling

Hanna gjorde ett roligt inlägg om Way out West, så jag tänkte att jag kopierar hennes idé rakt av. Det är nämligen snart dags för något av det bästa på hela året: PUNK ROCK BOWLING!

Som några av er kanske vet har jag åkt på den festivalen varje år sen jag flyttade till USA, förutom förra året. Hade jag inte skippat 2017 så hade det här alltså varit mitt 10-årsjubileum på PRB, men nu får jag fira nio år istället. Oh well.

Om ni tänker att det är alldeles för långt att åka ända till Las Vegas för att gå på punkfestival så kan jag meddela att jag har tre kompisar från Sverige som kommer och hänger med oss på PRB nästa vecka som inte håller med.

Här är 6 anledningar till att Punk Rock Bowling är världens bästa festival:

1. PRB pågår i fyra dagar och under den tiden spelar över 100 band. Själva utomhusfestivalen pågår under tre dagar, men utöver det kan man se band spela på poolpartyn och olika klubbar i downtown Vegas. Klubbspelningarna säljer alltid slut på tre röda, men hinner man få tag på biljetter är det en ganska unik chans att få se riktigt stora punkband spela i en liten lokal. Jag har sett alla mina favoritband på Punk Rock Bowling och vet att jag kommer få se dem där igen, eftersom det är ungefär samma band som spelar år efter år. Vissa klagar på detta, men jag tycker att det är en bonus.

 

2. Det går att hålla sig sysselsatt hela festivalen utan att gå på en enda spelning. Dels pågår en bowlingturné på ett par hotell i Vegas under hela helgen, och dels är det olika poolpartyn varje dag. Poolpartyna på Punk Rock Bowling är något av det bästa jag vet. Hotellpooler fulla av berusade, solbrända punkare och band som spelar vid poolkanten, det är något speciellt med detta.

 

3. Eftersom det är Las Vegas så bor man på hotell, men inte på the Strip utan i downtown, som är en mycket trevligare (och sunkigare, på ett bra sätt) del av stan. Sist Paul och jag var på PRB fick vi ett rum på typ 20:e våningen precis bredvid festivalområdet, så vi kunde sitta på vår balkong och kolla på band utan att behöva gå någonstans. (Balkongdörren var visserligen fastskruvad så att den inte skulle gå att öppna, men vi råkade ha verktyg med oss och öppnade den i alla fall.)

 

4. För mig är Punk Rock Bowling som en reunion eftersom det är den enda gången på hela året som jag får träffa ganska många av mina vänner. Det här blir mitt första år utan Diana, min ständiga PRB-följeslagare, eftersom hon har flyttat hem till Sverige igen. Men jag tror att vi klarar oss ganska bra ändå, om inte annat för att vi har tre ersättningssvenskar på väg över Atlanten just precis nu.

 

5. Slutet på maj är kanske den bästa tiden på året att besöka Las Vegas om man nu prompt måste dit. Perfekt väder med värme och solsken på dagarna och man kan vara ute hela natten utan att behöva jacka.

 

6. 10/10 people watching. Hela downtown Vegas tas över av punkisar i olika åldrar, så man kan sätta sig på valfri uteservering på Fremont Street och dricka en öl och kolla på alla roliga frisyrer i flera timmar utan att det blir tråkigt. (Bilderna ovan är för övrigt tagna med ett års mellanrum på min bästa people watching-bar i Vegas.)

Nu är det bara EN VECKA KVAR! Tror att jag behövde ta ledigt från Punk Rock Bowling ett år för att verkligen börja uppskatta den här festivalen igen. Det funkade, för nu är jag sjukt peppad!

2 Comments

  • CC

    Förstår din känsla totalt eftersom jag känner typ detsamma fast för Viva Las Vegas ?
    Så klart en kan åka över Atlanten för att gå på festival. Inga problem! Festival=mycket bättre än att åka till Vegas för att spela.
    Ha en fantastiskt kul PRB!!!!
    Här blir det åets första stora bilutställning i helgen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *