Litteraturbloggen

Ge mig alla böcker

Jag är inne i en extrem läsperiod just nu och älskar det. Har läst ut tre böcker på tre dagar, och nu har jag slut på olästa böcker igen. En bra grej med området jag bor i är i alla fall att flera av våra grannar har såna här små “bibliotek” på tomten där man helt enkelt kan gå och hämta en bok om man behöver. Senast häromveckan behövde jag något nytt att läsa, så jag tog med mig Lola på en liten promenad. 

Hittade denna, som jag aldrig läste när den kom ut för 11 år sen, av författaren till Flyga drake. Den är aktuell som pjäs i San Diego just nu, så det här kändes som ett bra tillfälle att äntligen läsa den. Och om ni inte har läst Tusen strålande solar ännu kan jag verkligen rekommendera den. Det är den första boken i år jag har gett en femma i betyg (på Goodreads, här är min profil). 

Vilken är den bästa boken du har läst på sistone?

28 Comments

 • Emelie

  Åh vad skönt det lät att läsa tre böcker på tre dagar! Saknar verkligen att kunna sträckläsa böcker så men det kommer nog igen sen när barnen blir större och inte behöver konstant bevakning ? Bästa boken jag har läst senaste tiden är ”A rather haunted life”, en biografi om min favoritförfattare Shirley Jackson. Alltid lite knivigt med biografier tycker jag, speciellt om folk som inte lever längre och som därmed inte kan godkänna boken men jag tyckte det var väldigt bra! Nu jobbar jag på att läsa om alla Shirleys böcker också, har 2 kvar ?

  • Cinderalley

   Har inte läst något av Shirley Jackson, men ska kolla upp! Skönt att du hinner läsa i alla fall, även om det inte är tre böcker på tre dagar (det brukar inte jag heller hinna 🙂 ).

 • Anna Nio

  “Gone Girl” av Gillian Flynn läste jag i höstas, så svårt jävla bra – och jag gillar inte deckare som sådana, så jag är svårflörtad. Annars tyckte jag mycket om Stephen Kings “The Stand” och Joe Hills (som är Kings son) “Horns”. Håller på med “11.22.63”, också den av King, och är, cirka 4/5 in, mycket nöjd. Har inte hunnit läsa klart “The Disaster Artist” av Greg Sestero och Tom Bissell än heller, men även den är klart läsvärd so far.

  • Cinderalley

   Ja, har läst alla Gillian Flynns böcker och älskar dem! Läste ca hundra Stephen King-böcker som tonåring. Borde verkligen läsa hans nyaste grejer också.

 • Maja

  Pga studier har jag inte läst ngt särskilt på typ 2 år men jag kan verkligen rekommendera Jan Guillos serie ”det stora århundradet” som kommit de senaste typ 7 åren. Säga vad man vill om honom osv men…

   • Maja

    Om du läser så får du gärna recensera lite! Vore kul och höra vad nån som kan littratur tycker! Sen måste du ju läsa allt av Ajvide Lindqvist du inte redan läst ?
    Ang. Svenska böcker så kanske du kan be någon här hemma skicka pocketar? adlibris har ju alltid sommar rea med typ 4 för 100kr och packar man dom lite smart borde de inte bli hutlös frakt. Post nord går ju på kg intervaller och att totala måttet på paketet inte får överstiga visst mått så är de ändå rätt rimligt… har skickat presenter till brollan i aussie ☺️

    • Cinderalley

     Har läst allt av Ajvide Lindqvist (tror jag, kan eventuellt ha missat någon enstaka bok) och älskar 🙂
     Mina föräldrar brukar skicka bokpaket med jämna mellanrum, så egentligen går det väl ingen större nöd på mig.

  • Cinderalley

   Den har jag på min Att läsa-lista. Det är så svårt att få tag på svenska böcker i USA bara! Hur gör du? Du får väl recensionsex skickade till dig förstås?

   • Anna Nio

    När min kompis Linda bodde i LA så gjorde vi en deal, att hon beställde svenska böcker och dylikt hem till mig och jag skickade vidare till henne till henne, och jag beställde grejer från USA hem till henne, som hon skickade vidare till mig. Vi kollade såklart att det skulle landa på ungefär samma summor med frakten först. Men det är ett bra tips om du har nån kompis som suktar efter prylar från amerikanska sajter som inte har rimlig frakt till Sverige.

    • Cinderalley

     Lite märkligt när jag tänker på det, men det är nästan inga av mina svenska vänner som har frågat om jag kan skicka saker till dem under de 10 åren jag har bott här. Får förlita mig på mina föräldrar för svenska böcker!

 • Ida

  Kaninjägaren av Lars Kepler. Och Stalker av samma författare. Älskar de böckerna och lätt mina favoriter utan tvekan.

 • Anna

  Mitt tips blir ”Störst av allt” skriven av Malin Persson Giolito , en annorlunda skriven historia. Älskar språket och vinklingen hur den är skriven. Mycket bra bok på olika sätt. den stannar kvar i huvet några dagar efter man läst klart den.

 • Anna N

  Här just läst ut Den tyska flickan. Kunde inte lägga den ifrån mej, fascinerande att läsa om krig och flykt ur ett barns perspektiv.
  Kram Anna N

 • Gunnie

  Björnstad och fortsättningen Vi mot er av Fredrik Backman, båda otroligt bra böcker, som jag skulle vilja se som obligatorisk litteratur på gymnasiet, speciellt för pojkar!

 • Fia

  Läste precis AJ Finn The woman in the window! Mycket bra. Får du tag i Nej och åter Nej av Nina Lykke kan du vara lycklig, hehe. Den var i alla fall väldigt bra! Gillar du YA rekommenderar jag allt av Jennifer Niven, The Hate U Give av Angie Thomas (lite klyschig mot slutet, men väldigt läsvärd ändå och framförallt väldigt viktig om svartas situation på många håll i USA) och även Eleanor & Parks av Rainbow Rowell. Sjukt bra.

  Och som ljudbok tipsar jag om Jason Diaktés inläsning av självbiografin En droppe midnatt 🙂

  • Cinderalley

   Har läst En droppe midnatt, Eleanor & Park och The Woman in the Window. The Hate U Give står näst på att läsa-listan! Tack för de andra förslagen, vi verkar ha liknande smak 🙂

 • Emelie

  Vi har antagligen inte alls samma smak för jag känner aldrig igen en enda bok du nämner men(!) det kan ju vara kul att testa nåt nytt då kanske. Jag håller på att läsa (om) ’And I Don’t Want to Live This Life’ av Debbie Spungen. (Är oförstående intresserad och ”fascinerad” av unga människor och tragedier.) Sen älskade jag Jojo Moyes ’The Last Letter From Your Lover’. Men den antar jag ligger långt utanför det du vanligen läser.

  • Anna Nio

   Åh, +1 på “And I Don’t Want to Live This Life”! Så extremt bra bok att jag har den på både svenska och engelska.

  • Cinderalley

   JA! Det är ju nästan roligare med boktips som man inte skulle hittat på egen hand? Ah, borde verkligen läsa Debbie Spungen, som gammal punkare och allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *