Tatueringar och sånt

Kroppsdelar jag inte rekommenderar att tatuera sig på

Här är den, min nya knätatuering. Svullen och blank och uppochned, men ändå. Älskar den så mycket.

Det har dock gått fem dagar sen jag gjorde denna (hos Shannon Nordin på Electric Tiger Tattoo) och mitt knä är fortfarande svullet och gör så ont att jag inte kan gå ordentligt, plus att tatueringen fortfarande “läcker” färg när jag smörjer in den, något som bara brukar hända de första dagarna. Har aldrig varit med om en så här utdragen läkeprocess tidigare, men antar att det har att göra med storleken och placeringen. Rekommenderar INTE att tatuera knäna, i alla fall om man inte har en väldigt hög smärttröskel. 

Andra ställen på kroppen jag inte rekommenderar att tatuera sig på: fötterna, ryggen, höfterna, rumpan och nyckelbenen. 

Fötterna är kanske den kroppsdel som gör allra mest ont, antar för att skinnet är så tunt och det är så mycket senor och nerver där. Jag har båda fötterna tatuerade, men det dröjde ca fem år från att jag gjorde vänsterfoten till att jag gjorde högerfoten. Tillräckligt lång tid för att jag skulle hinna förtränga hur ont det gjorde.

Nu kanske någon undrar varför man ens tatuerar sig om det gör så ont. Och det kan man ju verkligen fråga sig. 

10 Comments

 • Honey

  Gjorde faktiskt båda fötterna samtidigt som min första tatuering. Tyckte inte det var så farligt jämfört med de andra jag har (underarmarna), men tror också kanske det var käckt att göra dem just först så hade man inget att jämföra med som “lättare” 🙂

  • Cinderalley

   Ja det ligger nog något i det! Min första tatuering är en jättestor historia över hela sidan (revben, mage, höftben, midja) och jag tyckte inte att det var så farligt, men det var nog mest för att jag inte hade något att jämföra med. Skulle INTE vilja göra om den tatueringen idag haha.

 • Helen

  Wow vad fin! Vet inte om du visat och berättat tidigare, men annars kunde det vara roligt om du vill visa dina olika tatueringar och historien/tanken med dem?

  • Cinderalley

   Åh tack! Jag har så himla många tatueringar så jag har inte skrivit något om de flesta. Men kan absolut göra ett inlägg med några av dem 🙂

 • Emelie

  Så fin! De vanligaste frågorna jag får om mina tatueringar är “Hur många har du egentligen?” och “Gör det ont?” 😀 Tror aldrig jag kommer våga göra knäna eller revbenen, har hört att det är vidrigt. Jag tyckte fötterna var värst, jag gjorde båda samtidigt för jag visste att jag aldrig skulle göra den andra annars.

  • Cinderalley

   Ja, både knän och revben gör ganska ont, fast jag tycker nog ändå att läkeprocessen är det värsta. Själva tatuerandet tar ju bara ett par timmar och sen är det över, medan läkningen kan ta flera veckor. GAH!

   • Emelie

    Ja jag håller verkligen med, läkningen är värre! Tycker du att det har blivit värre med åldern? Jag upplever att jag kan sitta kortare tid nu innan det gör för ont för stt fortsätta, när jag gjorde mina första kändes knappt alls och läkningen kändes inte heller. Nu däremot ger kroppen upp efter ”bara” fyra timmar och läkningsperoioden är mycket jobbigare. Tur jag inte har så mycket plats kvar ?

    • Cinderalley

     Ja det har verkligen blivit värre med åldern för mig också! Håller med, tur att man inte har så mycket plats kvar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *