Matbloggen

Lättlagade veganska revbensspjäll

Jag gjorde dessa helt veganska “revbensspjäll” med BBQ-sås till middag igår och det blev så himla gott att jag känner att jag måste dela med mig. Jag saknar verkligen inte kött, snarare tvärtom, och jag kan inte minnas att jag någonsin har ätit riktiga revbensspjäll, men däremot gillar jag att upptäcka nya grejer att laga som passar både veganer och köttisar. Dessa är gjorda på seitan och jag följde det här receptet nästan till punkt och pricka (jag bytte bara ut jordnötssmöret mot mandelsmör).

Eftersom vi sticker till Vegas i ett par dagar imorgon så har jag idkat kylskåpstömning den här veckan, men alla ingredienser i det här receptet är sånt jag alltid har hemma, och det gick enkelt och hyfsat fort att laga. Tog en knapp timme totalt, vilket är kort tid för att vara seitan. 

Steg ett var att blanda alla torra ingredienser i en skål och resten i en annan skål, och sen knåda ihop dem till en deg som man trycker ut i en ugnssäker form. Så här såg degen ut innan den åkte in i ugnen. 

Och så här såg det ut efter 25 minuter i ugnen.

Sen skulle man egentligen slänga “revbenen” på grillen, men det orkade jag verkligen inte göra, så jag stekte dem i BBQ-sås i en stekpanna istället. Det gick alldeles strålande!

Klart! Åt med pasta, vegansk tzatziki, ugnsrostade morötter och lök, samt ärtskott. (Kylskåpstömning, som sagt.) Det blev verkligen sjukt gott. 10/10 rekommenderar. 

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *