Vardagsfilosoferande

Lite ogenerat skryt bara

Peppe uppmanar fler kvinnor att skryta ogenerat. Läs kommentarerna till inlägget! Så inspirerande.

Om jag ska skryta om något jag är stolt över i mitt eget liv är det att ha flyttat till USA ensam som nyutexaminerad 21-åring utan att känna någon, utan arbetslivserfarenhet och utan nätverk, och ändå lyckats göra karriär som skribent och redaktör, på ett språk som inte är mitt modersmål. Är speciellt stolt över att ha lyckats landa jobbet på Roadtrippers, där jag börjar nästa vecka, eftersom det är ett sånt jäkla drömjobb. Jag utgår från att de fick mängder av ansökningar från kvalificerade personer och är så himla glad att de valde mig. 

På samma tema är jag stolt över att ha byggt upp en så solid vänkrets och nätverk under de här åren, speciellt eftersom jag egentligen är väldigt blyg (obs hatar det ordet) och ofta får ångest i sociala sammanhang.

Vad är ni stolta över?

7 Comments

  • M

    Jag är stolt över att jag kom in på och klarade av en av landets hårdaste utbildningar (som i absolut svårast att komma in på och väldigt krävande), att jag sedan disputerade, fick jobb i hård konkurrens direkt efter och att jag sedan flyttade utomlands efter att ha sökt och fått jobb. Liksom du utan att känna någon. Har en lön som är högre än någon av mina vänner har, inklusive de manliga (det är jag extra stolt över!). Bryr mig inte om status men den braiga lönen gör att jag är helt självständig, kan bo bra, resa mycket, inte behöver oroa mig för att kunna betala räkningar, och aldrig kommer vara beroende av en pojkvän /sambo.

  • Ollebolle

    Jadu det är nog isåfall en extrem mini-version av vad du gjorde. xD Flyttade från glesbygden, den finansiella tryggheten, släkt och vänner i Dalarna ner till Göteborg som arbetslös med sambo. Men idag så känner jag som du att det var ett toppen beslut. Kirrat jobb som konstruktör, blivit fullvärdig i en klubb, börjat gyma och motionera på allvar samt engagerar mig i politiken, träffat många underbara människor. Har inte gjort många läskiga grejer i livet men det var nog det läskigaste. Vad ska du göra på ditt nya jobb då? 😛

  • Peppe

    Fy fasiken vad kul med jobbet! Grattis! Och väldigt coolt av dig att bara flytta till en annan kontinent så ung. Tänkte precis på att din blogg är så behaglig att läsa för att bilderna är så snygga och texten alltid bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *