Äventyr

Rebelle Rally och kärleken till americana

Nä, fy vad deppigt det har varit här på sistone. Försöker fokusera på något positivt istället, det känns som att det behövs. Så vi kan väl ta en titt på hur det såg ut på Rebelle Rally förra månaden? Mitt reportage om hela eventet ligger uppe på Roadtrippers nu. Det är ganska långt, så här kommer några kortare glimtar:

Den första dagen fick jag åka med en professionell rallyförare och en fotograf. Vi stannade och åt lunch på en torr flodbädd mitt i ingenstans. Det var magiskt. 

Så här såg vår utsikt ut stora delar av tiden. Snötäckta berg i bakgrunden, annars mest bara öken i alla riktningar. 

På kvällarna stannade vi i olika små bergsbyar. Här var vi i Kingston, en liten by i Nevada med ca 100 invånare. Det enda som fanns där var ett Bed and Breakfast och en saloon. Gick såklart dit och tog en öl. De var öppna till klockan 22 eller tills sista kunden gick hem, “whichever comes first”. 

En av dagarna fick jag prova på hur det känns att vara en av deltagarna i rallyt. Jag och en tjej som hette Wendy turades om att köra och navigera hela dagen. Det var extremt utmattande. Vet inte om jag skulle palla att göra detta i åtta dagar som de andra deltagarna.

En av de coolaste grejerna vi såg under dagen var detta: Diana’s Punchbowl, en varm källa i en krater mitt ute i öknen.

På nätterna tältade vi i iskallt ökenklimat. Det var åtta minusgrader den sista natten. Brrrr.

Så här såg det ut en sen kväll på Basecamp 1. 

Det stod vildhästar och betade överallt. Jag har aldrig sett vilda hästar förut, det var en stor upplevelse. 

Vi kan avsluta med den här bilden jag tog inne på en annan liten bar i en annan liten by, denna ännu längre bort från civilisationen än den förra. En grej jag tänker på ofta är det här med americana och hur nära förknippat det ofta är med konservativ politik.

Jag som älskar amerikansk nostalgi och typ knäppa roadside attractions (tänk allt från Route 66 till Harley-Davidson till neonskyltar till Elvis Presley till 50-talsdiners till jukeboxar till ghost towns) har samtidigt så svårt att förlika mig med att så mycket av detta idag liksom “ägs” av människor som röstar på Trump. Typ konservativa vita gubbar i cowboyhatt. Så ser det ut i stora delar av landet. Den här lilla gruvstaden var definitivt ingen undantag. 

Jag hade faktiskt ett långt samtal med min högsta chef om just detta tidigare idag. Han är från England, så vi har liksom bondat över att vi är två europeiska ateister som röstar vänster och samtidigt älskar americana. Vi kom i alla fall fram till att sånt här i bästa fall kan hjälpa till att bygga broar. Folk kan enas i en gemensam kärlek till knäppa små landsbygdsfenomen oavsett vem man röstar på. Jag tror att det behövs i det här landet just nu.

Men ja, det var lite av ett sidospår. Är ni intresserade av att läsa om Rebelle Rally i mer detalj rekommenderar jag som sagt detta reportage

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *