Amerika

Snart dags att börja be om ursäkt när jag reser utomlands

Idag gjorde jag något stort. Jag skickade nämligen in min ansökan om amerikanskt medborgarskap. Har tänkt ansöka i några år nu, främst för att jag verkligen vill kunna rösta i amerikanska val. Och den här helgen fick jag äntligen tummen ur och fyllde i ansökan. 

Det enda som saknades var mitt skilsmässobevis som jag inte kunde hitta, så idag på lunchen tog jag hojen ner till familjerätten i downtown och fick en kopia gjord. Scannade in den hemma, betalade ansökningsavgiften och sen var det klart. 

Det kostar för övrigt drygt 6000 svenska kronor att ansöka om amerikanskt medborgarskap och det lär nog ta minst ett år innan jag hör något. Men förhoppningsvis är det klart i tid till valet år 2020.

Och jag behåller såklart mitt svenska medborgarskap också. Det skulle jag inte ge upp för något i världen. 

Jag har redan gjort så många övningsprov att jag förhoppningsvis klarar medborgarskapstestet också. Fråga mig vad ni vill om amerikansk historia och politik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *