Djur

Gott nytt år från oss och Steve

Vi avslutar det här året med tillökning i familjen. I förrgår adopterade vi Steve, en pytteliten Chihuahua utan tänder. Jag som alltid har gillat stora hundar hade aldrig trott att jag skulle förälska mig i en 2,5-kilos Chihuahua — men det var innan jag träffade Steve.  

En kompis kompis fostrade Steve åt ett hundhem efter att han hade hittats ensam ute på gatan, och så fort Paul och jag såg hans foto på Instagram kände vi båda att vi nog ändå var redo för en ny hund.

Steve är 12 år gammal och halvdöv, och tungan hänger ut eftersom det inte finns några tänder som håller den på plats. Han är extremt kärleksfull, skäller inte, och vill bara hänga på soffan och bli kliad bakom öronen. Han är vid god hälsa men ganska skruttig, så det är oklart exakt hur många år han har kvar i livet. Men vi tänkte i alla fall ge honom chansen att leva resten av sitt liv så bortskämd som det bara går. 

Katterna är lite skeptiska än så länge, men det hjälper att Steve inte har ett aggressivt ben i kroppen. Han bara sitter där och låter katterna nosa på honom innan de springer iväg och gömmer sig igen. 

Gott nytt år från oss och Steve!

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *