Musik

Mitt år i musik

Det verkar finnas två läger kring de här årssammanfattningarna från Spotify – de som älskar dem och de som tycker att de är skittråkiga. Jag tillhör det första lägret. Så här kommer mitt år i musik.

På mitt gamla jobb lyssnade jag och min kontorskollega på musik åtta timmar om dagen, men alltid på hans Spotify. Sen jag började jobba hemifrån lyssnar jag dock nästan aldrig på musik, det blir bara inte av. Och när jag kör bil lyssnar jag mest på poddar. Nästan den enda gången jag lyssnar på musik numera är när jag kör hoj. Och det har jag tydligen gjort i sjutton tusen minuter det här året. 

Det här var ju inte helt oväntat. Nästan varje år sen Spotify började göra de här listorna har Chuck Ragan varit den mest lyssnade artisten på mina. Och han sjunger i Hot Water Music, så det får väl räknas som nästan samma sak.

Mina fem mest lyssnade låtar det här året:

Hot Water Music – Show your face
Against Me! – Stabitha Christie
Gatans Lag – Livet är för kort för sorgliga sånger
Hot Water Music – Sympathizer
Elle King – Where the devil don’t go

Jag lyssnar tydligen på *alternativ* musik 137% mer än genomsnittet på Spotify. Oj.

Och så var det poddarna då, det jag använder Spotify till mest nuförtiden. Pod Save America hamnade högst på den listan, inte helt oväntat.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *