Listor

2018 i backspegeln

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Skaffade tandställning. Körde motorcykel till Kanada. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt huvudsakliga nyårslöfte var att lära mig spanska. Det tar kanske lite längre tid än ett år dock, i alla fall om man inte pluggar det på heltid. Jag har däremot övat spanska varje dag i 129 dagar i sträck på Duolingo, och har inga planer på att sluta. Så jag lär mig lite spanska varje dag. Några andra löften/mål och hur det gick med dem finns här

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja? Nej? Har faktiskt ingen aning, förlåt. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Vår hund Lola dog i november. Det var hårt.

5. Vilka länder besökte du?
Kanada, Mexiko och USA. Jag besökte även följande amerikanska delstater: Kalifornien, Arizona, Nevada, Utah, Wyoming, Montana, Idaho, New York, New Jersey, Ohio, Kentucky och Indiana. Det är nog någon sorts rekord för mig. 

6. Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?
Jag skulle väldigt gärna vilja äga ett hus. Vet inte om det är realistiskt att tänka sig att vi kommer köpa hus det här året, men drömma går ju alltid. 

7. Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
Kanske 6 november eftersom det var val i USA då, något jag hade gått runt och haft ångest över i flera månader innan. Men det gick bra, tack och lov. 

8. Vad var din största framgång 2018?
Min största framgång var helt klart karriärmässig, att jag landade mitt drömjobb som redaktör på Roadtrippers. Det har höjt min livskvalitet något enormt. För några veckor sen höll jag dessutom en presentation inför hela företaget, omkring 50 pers, på plats på kontoret innan julfesten. Jag får sån sjuk ångest av att behöva prata inför folk, men det här gick väldigt bra och jag känner mig fortfarande stolt över att jag gjorde det och inte drog mig ur i sista sekunden. 

9. Största misstaget?
En av dagarna på vår Kanada-roadtrip var jag hungrig och förslog att vi skulle stanna och äta. Ingen annan var dock hungrig så vi fortsatte köra och lyckades inte hitta något att äta förrän typ sex timmar senare. Jag har problem med extrema blodsockerfall om jag inte äter något ungefär varannan timme, så att inte äta på över sex timmar var katastrof för mig. Kan inte hantera livet när jag är hungrig. Det hela resulterade i ett ordentligt bråk mellan mig och Katie och vi pratade inte med varandra på nästan 24 timmar. Jag borde verkligen ha insisterat på att stanna och äta när jag började känna mig hungrig eftersom jag vet vad som händer annars. (Sen grät vi och förlät varandra och allt var bra igen, så det kunde väl varit värre.)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Njae, har inte skadat mig, och har knappt varit sjuk. Förutom årets sista två månader då jag lyckades dra på mig sammanlagt fyra förkylningar med någon vecka mellan varje. Så trött på att hosta nu. 

11. Bästa köpet?
Det känns konstigt att prata om djur som något man köper, men jag säger ändå vår hund Steve. Vi adopterade honom visserligen från ett hundhem, men betalade en adoptionskostnad. 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hotellrum kanske? Har bott på hotell så sjukt mycket det här året av någon anledning. Annars det gamla vanliga: hyra, mat och fordonskostnader. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, vår motorcykelroadtrip till Kanada i somras (minus när jag och Katie var osams då). Kollade nyligen igenom alla mina Instagram-stories från den resan och helvete vad kul vi hade det. Vi planerar en liknande resa i slutet på maj, så det får gärna bli vår nu så fort som möjligt tack. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2018?
Alla på den här listan

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det var nog blandat. Jag var både glad och ledsen. På ett personligt plan har jag haft ett väldigt bra år, både när det gäller kärlek, vänskap, karriär, ekonomi och äventyr. Men samtidigt har det varit ett extremt tuff år för världen i allmänhet och USA i synnerhet. Har varit enormt ledsen över all skada som gjorts genom USA:s destruktiva inrikes- och utrikespolitik det här året. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat. Vardagsmotionerat. Över huvud taget rört på mig mer. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Det hade nog varit bra för alla inblandade om jag hade grävt ner mig mindre i min ångest över världens tillstånd och istället gjort något produktivt med den. 

18. Hur tillbringade du julen 2018?
På julafton körde jag motorcykel hela dagen med ett gäng vänner. Juldagen gjorde jag… ingenting?

19. Blev du kär i år?
Jag blev kär i en pytteliten Chihuahua. Och så har jag fortsatt att vara väldigt kär i resten av min lilla familj.

20. Favoritprogram på TV?
Jag har verkligen inte kollat speciellt mycket på TV det här året. Detta var dock höjdpunkterna: The Great British Baking Show, The Good Place, RuPaul’s Drag Race (alltid) och Marvelous Mrs. Maisel. Gillar även Killing Eve men har inte sett klart den ännu.

21. Bästa boken du läst i år?
Om jag måste välja en säger jag nog Lincoln in the Bardo av George Saunders. Här är ett inlägg om hela mitt bokår 2018.

22. Största musikaliska upptäckten?
Jag har lyssnat väldigt mycket på svensk postpunk i år, typ Vånna Inget. Så jag säger det. 

23. Något du önskade dig och fick?
Ja! I februari skrev jag detta: “Jag vill ha ett jobb med flexibla arbetstider som inte kräver att jag befinner mig på ett kontor varje dag. Jag vill kunna ta med mig min laptop och tillbringa en månad i Stockholm varje sommar utan att behöva ta ledigt, eller jobba från en strand i Indonesien. Eller för den delen jobba hemifrån med en kelig katt i knät. Och så vill jag ha fler än 15 semesterdagar.” Känns helt knäppt att tänka på, men jag fick allt detta! Har visserligen inga nuvarande planer på att åka till Indonesien, men däremot tänkte jag försöka ta en hel månad i Stockholm i sommar. 

24. Något du önskade dig men inte fick?
Ett hus? Om någon vill köpa ett hus åt mig vore det himla snällt.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Jag fyllde år på en söndag. På lördagen firade jag med Halloweenfest hemma hos Katie och Jordan och på söndagen gick vi och åt brunch på ett nytt bryggeri med tillhörande vegansk restaurang. 

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Svarar samma sak som förra året: “Mitt år hade varit betydligt bättre om Donald Trump inte hade varit president.” Jag skulle även gärna ha lyckats ta mig till Sverige för att hänga med min familj och mina vänner där. Men det får bli det här året istället.

27. Vad fick dig att må bra?
Solsken och värme. Hundar, katter och hästar. Mitt kompisgäng och världens bästa pojkvän. Äventyr. Motorcyklar. Att jobba hemifrån.   

28. Hur skulle du beskriva din stil 2018?
Samma som alla andra år, fast mer mjukisbyxor. Bieffekt av att jobba hemifrån.  

29. De bästa nya människorna du träffade?
Mina nya kollegor. Jobbar med ett så himla bra gäng. 

30. Vad har du för nyårslöften inför 2019?
Jag skrev tidigare att jag vill besöka minst 10 nya nationalparker i år. Tänkte även träna mer och bli klar med tandställningen. Det får räcka så med löften känner jag.

6 Comments

  • Cinderalley

   Så bra bok! Handleden ja, den skadade jag för snart fem (!) år sen, men den läkte aldrig riktigt. Har väl liksom lärt mig att leva med det nu?

 • emma

  kan så relatera till det här med att hålla dragningar offentligt. mår dåligt i flera veckor innan, men jävlar vad HÖG på energi man blir efteråt. tycker det värsta är att hålla låda inför folk (typ kollegor) som känner en och vet hur man är när man inte är nervös. tack gud för betablockerare!

  • Cinderalley

   Men ja! Det var märkligt, satt typ och skakade innan och sen gick det bra och sen kände jag mig helt hög?! Man kan ju bli beroende av mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *