Litteraturbloggen

Alla böcker jag har läst i januari

Nu är det februari, äntligen. Januari kändes som den längsta månaden någonsin? Kanske för att jag inte har druckit en droppe alkohol på fem veckor. Det ska det bli ändring på idag. Jag tänkte dricka en (1) öl, äta lite lösgodis från Ikea och gå och lägga mig tidigt. Som det sig bör en fredag i februari. 

Men först detta. Jag läste ut fem böcker i januari, så jag tänkte att vi kunde ta en titt på dem.

If We Were Villains av M.L. Rio
ÄLSKADE den här boken, antagligen för att den påminner väldigt mycket om Donna Tartts The Secret History (detta är även anledningen till att jag ville läsa den). Tänk: dödsfall bland rika kids på pretentiös internatskola. Plus en extrem dos Shakespeare. 
5/5

Den oändliga familjen av Cilla Naumann
Denna började långsamt men byggde lågmält upp för ett crescendo på slutet. Mörkt, sorgligt och fint om en familj som flyttar från Kalifornien till Stockholm men har en hemlighet. 
4/5

Eleanor Oliphant Is Completely Fine av Gail Honeyman 
Även denna började långsamt men blev bättre mot slutet. Mycket mörkare än jag hade förväntat mig eftersom den marknadsförs som en “rolig bok” (vilket den är, också).
4/5 

Educated av Tara Westover
Lyckades äntligen läsa denna biografi skriven av en kvinna som växte upp i en familj av mormonska survivalists (överlevare? nä va?) på ett berg i Idaho. Allt som är fel med USA sammanfattat i en familj, ungefär. Mycket läsvärd. 
4,5/5

Något måste beslutas av Johannes Lichtman
Handlar om en drogberoende svensk-amerikan som flyttar från USA till Lund för att plugga. Om missbruk, flyktingkrisen 2015 och Sverige från ett amerikanskt perspektiv. Fastnade inte riktigt i denna, tyckte inte om huvudkaraktären. 
3/5

***

Det var det. Vad har ni läst på sistone?

6 Comments

 • Jenny

  Älskar The Secret History!! Fick I’ll Be Gone in the Dark av Michelle McNamara i julklapp och tog tag i den i januari. Du vet, den där om Golden State killer. Har du läst den?

  • Cinderalley

   Har inte läst den ännu, jag är så dålig på att läsa non-fiction. Men jag har hört så mycket bra om den att den helt klart är på min att läsa-lista. Vi kanske kan byta böcker när du är klar med den? 🙂

 • Jessica

  Vad glad jag är att jag har hittat till din blogg! Så inspirerande och härligt att läsa om ditt liv på USAs västkust, älskar hela din stil! Vi verkar ha samma smak på böcker också och ovan böcker åkte direkt in på “att-läsa-listan”. Beställde även den översta på bokhandeln, så sugen på den:).

 • Gunnie

  Tack för alla bra boktips! Jag står i kö på biblioteket till Tara Westovers bok, som på svenska heter ”Allt jag lärt mig” och är under inköp på Stadsbiblioteket, så det tar väl lite tid innan jag kan hämta ut den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *