Bra saker

En buss, en svensk och en massa konst

Jag har som sagt varit i Palm Springs halva veckan. Var där på ett press-event för Desert X, som är en stor konstutställning utspridd över hela öknen i södra Kalifornien. 

Hade förväntat mig ungefär följande schema både torsdag och fredag: Dyka upp på morgonen, bli runtskjutsad i en buss till alla konstverken hela dagen, sen gå hem till rummet och jobba lite, äta middag och gå och lägga mig tidigt. 

Istället hände följande: På torsdagsmorgonen gick jag på en presskonferens, och sen satte jag mig på en av bussarna som Desert X-arrangörerna hade styrt upp för alla journalister som var där. En tjej kom och satte sig bredvid mig och vi började prata. Det visade sig att hon hette Jenny och var från Sverige (!). Hon hade precis flyttat från Stockholm till LA, där hon nu jobbade som frilansjournalist. 

Det här var ett sånt oväntat sammanträffande och jag blev helt lycklig dels över att få hänga med en livs levande fellow stockholmare, och dels att få prata svenska. Jenny och jag pratade oavbrutet hela dagen på bussen, och sen tog vi min bil för att kolla på lite mer konst. Efter detta gick vi och åt middag och drack en öl och ett glas vin tillsammans. Sen på fredagen började vi om och gjorde samma sak igen. 

Jag insåg dock ganska snabbt hur dålig jag har blivit på att föra konversationer på svenska. Måste fylla i med engelska ord och fraser hela tiden. Men det som är fint med att prata med andra utlandssvenskar är att de ofta är likadana, och det gör inte så mycket om man byter språk lite fram och tillbaka. Det är värre när man gör detta i Sverige, eftersom man då låter extremt pretto (och blir kallad Victoria Silvstedt på kuppen). 

Idag är det lördag och jag vaknade tidigt och körde hemåt (genom spöregn och snö, så det var tur att jag inte tog hojen). Var hemma innan lunch och kände mig väldigt nöjd med de senaste dagarna. Att både ha fått jobba ett par dagar i ett semesterparadis och träffa en ny kompis från moderlandet känns oerhört lyxigt. 

5 Comments

 • Helen

  Vilket sammanträffande! Vad är oddsen på det liksom?
  En annan fråga – vad tror du om att bo på hotell vid hamnen i Long Beach? Vi åker Route 66 till sommaren och håller som bäst på att leta hotell i Los Angeles med omnejd. Inte helt enkelt att bestämma sig för vart man ska bo. Vi kommer att stanna i 5 nätter och vill gärna bo på samma ställe den tiden. Kommer ju att bli en hel del flängande längs vägen så att avsluta med 5 nätter på samma ställe känns lyxigt. Tänkte förs Santa Monica / Venice/Downtown men börjar tänka om…vi har ju ändå bil och kan lätt ta oss vart vi vill. Har du nåt bra tips så är jag jätteglad om du vill dela med dig!

  • Linda

   Jag är inte Sanna men tipsar ändå om Bayside hotel som vi bodde på när vi var i LA i oktober förra året. Prisvärt litet hotell med parkering på baksidan (måste förbokas). Ligger ett par hundra meter från stranden, ca 10-15 min gångväg från Santa Monica pier. Ta ett rum med utsikt mot havet om ni bokar, då kan ni sitta ute och äta frukost på balkongen/loftgången. Vårt rum var stort och vi hade även ett litet kök vilket var trevligt när man är där några dagar.

   • Helen

    Tack för tipset Linda! Ska kolla upp hotellet! Santa Monica pier låter bra. En del hotell som ligger där i närheten verkar vara ganska dyra… Gillar också att det finns eget kök så att man kan fixa till nåt eget ifall man blir trött på ute-ätande.

    • Cinderalley

     Åh, blir glad att ni styr upp det här utan mig när jag är dålig på att kolla bloggen i några dagar ♥
     Mitt bidrag, om du ändå tänker dig en tur till Long Beach, blir att rekommendera Queen Mary, ett stort skepp man kan bo på i hamnen där.

     • Helen

      Tack för ytterligare tips. Har faktiskt kollat på just Queen Mary och det verkar supermysigt att bo där! Får se ifall det blir en bokning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *