Listor

En onsdagslista

Snor en tisdagslista från Sandra Beijer så här på en onsdag.

Vad köpte du senast?
Lite smågrejer på Big 3 i lördags, bland annat en liten Route 66-skylt som numera hänger på väggen i mitt kontor (se bild ovan).

Hur lång är du?
175 cm enligt mitt pass, men jag tror att jag har krympt på sistone.

Vad stod det i ditt senaste sms?
Katie skickade ett meme:

Vad gillar du mest med dig själv?
Oj. Antagligen att jag är bra på att styra upp saker. Om jag verkligen vill göra något ser jag till att få det gjort, oavsett om det innebär att hitta ett drömjobb eller lära mig köra motorcykel eller boka en spännande resa eller flytta till andra sidan jorden eller ansöka om amerikanskt medborgarskap. “Kör ba kör” är lite av mitt motto. 

Vad gillar du minst med dig själv?
På samma tema, fast tvärtom: Att jag är sämst på att göra saker jag tycker är tråkigt. Städa till exempel. Tycker ibland synd om Paul som måste bo med mig. 

Har du söndagsångest?
Nej. Jag gillar helgen, men jag gillar vardagen också! Det hjälper väl om man har ett kul jobb förstås. 

Vilka städer har du bott i?
Göteborg, Stockholm och San Diego. 

Lyssnar du på poddar? Vilka?
I vanliga fall lyssnar jag mest på olika politiska poddar, men de senaste veckorna har jag behövt ta en paus från all skit som händer i världen för att inte få ett nervöst sammanbrott. Det händer med jämna mellanrum. Men annars lyssnar jag på dessa: The Daily, Up First, Pod Save America, Pod Save the World, Hysteria, Keep It!, Lovett or Leave It, Trumpcast, The Weeds, och Post Reports. Fast just nu blir det mest My Favorite Murder. Tar en paus från politiken med lite mord istället. Känns ju hälsosamt och normalt. 

Låt på huvudet just nu?
Ingen? Det är helt tyst i mitt huvud.

Är du en ringare eller smsare?
Finns det ens någon som svarar ringare på den här frågan? Jag kommunicerar nästan uteslutande via sms, email eller Slack, eller via videosamtal på jobbet. Det är nog bara min mamma jag pratar i telefon med.

När går du och lägger dig?
Lägger mig runt 21:30-22 och läser i kanske en timme, sen kliver jag upp vid 7:30. Samma sak på vardag och helg, jag har en väldigt inrutad dygnsrytm.  

Vad är det modigaste du gjort?
Helt klart att ha packat en resväska och flyttat till andra sidan jorden utan att känna någon här och sen skapat ett helt nytt liv från scratch. Bonus: Att ha hoppat Centralamerikas högsta bungee jump.

Har du någon gång åkt ambulans?
Ja, för några år sen insjuknade jag i någon mystisk sjukdom. Var sjuk i flera veckor. När jag äntligen lyckades ta mig till en läkarmottagning svimmade jag och fick skjutsas till akuten i ambulans. Det här var innan jag hade sjukförsäkring genom jobbet och jag minns att jag vaknade på en bår och bönade om att inte behöva åka till akuten eftersom jag inte hade försäkring. Fick hem en räkning några veckor senare på 7000 dollar, varav 1000 var för ambulansen. 

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Ja.

Hur många kuddar sover du med?
Går och lägger mig med två kuddar så att jag kan läsa i sängen. När jag släcker lampan flyttar jag bort ena kudden och sover bara med en. Min läkare vill att jag ska sova på golvet (!) utan kudde för att det skulle vara bättre för min rygg, men då har jag fan hellre ont i ryggen.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Äter B12-tillskott, plus de här Wellness Formula-vitaminerna som verkligen gör underverk för immunförsvaret. Blir aldrig sjuk när jag tar dem. 

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Jag läste spanska i högstadiet och på gymnasiet, och tyska på universitetet. Jag kan svenska och engelska och kämpar på med spanskan. 

Vad har du för ringsignal på telefonen?
Ingen. Har den alltid på ljudlös och vet ärligt talat inte ens hur man sätter på ljudet (har en Google Pixel 2).

Go to-mat som alltid är gott?
Till exempel detta som jag lagade till middag igår (och just åt rester av till lunch): pasta med stekt grönkål, persika, tomat, rödlök och vitlök, toppat med burrata (det godaste som finns) och massor av färsk basilika.

Hur ofta tvättar du håret?
En till två gånger i veckan. 

Hur uppvaktar man dig?
Genom att vara rolig och självsäker men med exakt noll machotendenser. Är allergisk mot manliga egon. 

7 Comments

 • A

  7000 dollar?! Helt sjukt! Republikaner borde fokusera lite på att rädda livet på människor som redan fötts istället för att moralisera kring ofödda fosters liv. Hur många dör egentligen i USA för att de inte har råd med vård? Det vore intressant att läsa mer om det amerikanska vårdsystemet, ifall det är något du skulle vilja berätta mer om. ?

  • Cinderalley

   Ja herregud, jag håller med till 100%. Kan absolut skriva mer om detta, det är bara så jäkla deprimerande…

 • Helen

  håller med ovanstående! Vaddå 7000 dollar?? Man ska inte behöva få panik över att bli körd i ambulans ju.
  Helt orimligt att tänka sig som svensk.

  • Cinderalley

   Eller hur? Och att folk faktiskt röstar på politiker som vill göra det ännu sämre, förstår verkligen inte.

 • Enrique Pasion

  Interesting article indeed and more interesting pictures as well, don’t know how to react to those pants or whatever they are. But the best picture for me was that pasta meal, seriously, looks both delicious and when you described the ingredients, healthy too. Do share that recipe please!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *