Amerika,  Vardagsanekdoter

Är nästan amerikan nu

Idag hade jag mitt amerikanska medborgarskapsprov. Jag blev alltså testad på mina kunskaper i amerikansk historia och politik, plus ett språktest. Språktestet var jag inte speciellt nervös inför, man skulle bara läsa och skriva en mening på engelska, och det är liksom mitt jobb att skriva på engelska. Det var verkligen extremt lätt. 

Historie- och politikprovet var jag lite mer nervös inför. Hade fått en bok med 100 frågor man skulle kunna svara på, så igår kväll förhörde Paul mig på alla 100 frågorna. Jag fick alla rätt på det förhöret, men har en förmåga att få blackouts när jag är väldigt nervös, och det var jag idag. Vet inte varför egentligen. När det var min tur frågade immigrationsofficern mig totalt 6 frågor. Jag svarade rätt på alla och sen var det liksom klart? 

Nu ska jag bara vänta på att få en tid för den officiella ceremonin där jag måste pledge allegiance to the flag osv, och sen är jag amerikansk medborgare!? Hade hellre gjort detta under vilken annan president som helst, men eh. En av de främsta anledningarna till att jag ens vill bli medborgare i det här landet är ju för att jag vill kunna rösta i nästa års val.

Messade min chef efteråt och berättade att jag hade klarat provet. Han är från England och har genomgått samma procedur själv, och tyckte att jag skulle fira efter ceremonin med att supa mig ordentligt full för första gången i egenskap av riktig amerikan. Vi får väl se hur det blir med det. 

5 Comments

 • Annika

  Jag svors ju in i SD och – iallafall då sensommaren 2017 – så förekom inte presidentens namn alls i ceremonin eller på annat sätt. Tror att meddelandet till de nya medborgarna hade spelats in av Kelly men är inte 100% säker. Det kanske blir så för dig också.
  I övrigt så tog det 2 timmar att få in alla i rummet när vi svors in – det var över 1500 nya medborgare tror jag. Så planera för att det tar rejält med tid…. halva dagen…höll på att missa flyget för det tog mycket längre än jag hade trott den gången. Underhållningen medan vi väntade på att alla skulle komma in och det skulle sätta igång var….tysk folkdans med Lederhosen och hela balunsen!! 😀
  Jag kände mig inte glad åt medborgarskapet innan jag fick det men den stora fördelen tycker jag nu efteråt är hur mycket smidigare det känns att resa över gränserna. Skönt. Och det svenska har man ju kvar.
  Lycka till och bra att det har gått igenom!

  • Cinderalley

   Åh spännande att få höra lite mer om hur det går till. Har fått höra att det är flera tusen personer på de här ceremonierna, men hade inte tänkt på hur lång tid det skulle ta! 🙂

 • Gunnie

  Hur lång tid kan det tänkas ta innan du får svära trohet till den amerikanska flaggan och bli en riktig amerikan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *