Äventyr

5 helt strålande roadtrips genom USA

Jag fick en fråga från Ebba:

Hej!
Hoppas det är ok att be dig om lite råd. Jag planerar nämligen en roadtrip med min pojkvän som bröllopsresa i höst. Vi gjorde en roadtrip i Cali för några år sedan då vi började i San Francisco och slutade i San Diego, men vi hann också med en avstickare till Yosemite. Nu letar vi efter en ny rutt och jag undrar om du har något bra tips? Vi funderade på att köra East coast, typ Boston till Miami, men jag är lite fundersam kring det då vi inte ska åka förrän i november och det kommer vara så kallt i New England då..! Så om du har något annat bra förslag får du jättegärna säga till. Vi är 30 år och gillar god mat (gärna veg), kultur, berg- och dalbanor, solsken och naturupplevelser.
Tack för kul blogg!

Hej Ebba, tack för kul fråga! Nu när jag jobbar på Roadtrippers så tillbringar jag extremt mycket tid med att planera roadtrips, och delar gärna med mig av alla tips jag har. Här nedan kommer några jag har gjort, kommer att göra i år, eller har som mål att göra någon gång i framtiden.

De flesta borde funka i november, även om det kan vara lite kallt på vissa håll då. Vill man BARA ha sol och värme rekommenderar jag att köra runt Hawaii, Florida eller SoCal-Mexico. Vet inte heller hur länge ni tänkte vara ute och resa, så jag tar med några längre och några kortare alternativ. 

(Obs! Klicka på länkarna nedan för att se alla stopp och annat kul i närheten.)

Southwestern Loop


Var? Sydvästra USA
Hur länge? 10 dagar

Exakt den här roadtrippen håller vi på att planera just nu. Sista veckan i maj bär det av, 6 personer på motorcykel genom 6 delstater på 9 dagar (fast det är nog bekvämare att göra denna på 10 dagar så har man mer tid att stanna och kolla på saker). Denna tur går genom flera nationalparker och monument, så den innehåller mycket storslagen natur. Det blir även en del märkliga grejer, som ett stopp i UFO-staden Roswell, New Mexico. 

Här finns denna resa på Roadtrippers

 

Southern Loop

Var? Den amerikanska södern
Hur länge? En vecka

Om jag hade obegränsat med tid och semester är detta den roadtrip jag helst skulle vilja göra i år, men det blir nog tyvärr inte av förrän nästa år. Man kan börja i Jacksonville, Florida och köra norrut genom Savannah (skyller på bloggen Nostalgifabriken för att jag har blivit helt sjukt sugen på att åka till Savannah) och sen gör man en loop inåt landet och tillbaka ner till kusten. Tänker att det finns en massa fin natur, god mat och roliga grejer att se/göra (Dollywood! Nashville! NOLA!) längs den här rutten. Vill man göra resan längre/varmare kan man köra hela vägen runt södra Florida också. 

Här finns denna resa på Roadtrippers

 

California to Canada

Var? Vertikal cross-country från San Diego till Banff, Kanada
Hur länge? 14-16 dagar

Den här roadtrippen åkte vi på i somras och det är något av det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Den är ganska lång, knappt 650 mil, genom 9 delstater (7 i USA och 2 i Kanada) och 2 länder. Vi gjorde hela på 14 dagar på motorcykel och det var helt klart doable. Resan innehåller flera nationalparker, massa fin landsbygd, tomma vägar och typ en miljon vattenfall. Banff National Park, som var vår huvuddestination, är otroligt vacker, och det finns massa god mat i närliggande byar (dock inte så mycket på den amerikanska landsbygden). Antagligen ganska kallt i november dock. 

Här finns denna resa på Roadtrippers

 

SoCal National Parks

Var? Södra Kalifornien
Hur länge? 3-4 dagar

Här är en lite kortare roadtrip, och ytterligare en som jag planerar att göra senare i år. Babes Ride Out, som i vanliga fall brukar vara i Joshua Tree, flyttar det här året till Kaliforniens Central Coast (nummer 1 på den här kartan). Så vi tänkte att vi tar några extra dagar på vägen hem och kör en omväg genom några nationalparker. Den här resan går ju att göra från LA eller var som helst i SoCal egentligen, man måste inte börja i San Diego. Vi åker i oktober, men det borde gå att göra i november också.

Här finns denna resa på Roadtrippers

 

Route 66

Var? Chicago till LA
Hur länge? 1-2 veckor

Det här är en drömresa för mig, att köra hela Route 66 från Chicago till LA (eller omvänt). Har inga planer på att göra detta inom en överskådlig framtid dessvärre, men alla som har chansen borde ta den! Om man gillar americana och 50-talsnostalgi och amerikansk popkultur (och det gör man ju) så rekommenderar jag denna. 

Här finns denna resa på Roadtrippers

 

Lycka till med planerandet!

5 Comments

 • Ann Rumbleinthearctic

  Vi har gjort en hel del, mest på sommaren dock. Fairbanks-Madison, via Montana, sedan Madison Bozeman via badlands och beartooth highway, en vinter körde vi Bozeman, Canyonlands, Lasvegas, Missoula, Bozeman. Vi har varit dåliga på roadtrips i södra och östra USA, men vi har haft tankar på söderöver nu när vi flyttat. Vi körde kort New Orleans-florida panhandle fram och tillbaka för ett bröllop för ett par år sedan. Men vi har båda sagt att vi vill tillbaka till New Orleans och spendera mer tid, och jag vill ju till Nashville. 🙂

  • Cinderalley

   Bra tips! Älskar Missoula. Jag är själv dålig på nordöstra USA, vilket såklart beror på att jag bor i det sydvästra hörnet. Men hoppas på att få se mer av hela landet snart.

 • Jenny

  Ebba! Jag och min man gjorde EXAKT det här på vår smekmånad för hundra år sedan (2010). Vi flög till Boston (mellanlandade med några dagar på Island), körde upp i New England och åkte hem från Florida. Körde nästan helt på tips från lokalbefolkningen med stopp i bland annat NY, DC, med mera. Kolla min blogg, här skriver jag om när vi är i Virginia men kolla inlägg före och efter för mer info. Vi åkte i oktober, det var perfekt!: https://dendaromjenny.wordpress.com/2010/10/22/den-dar-om-hur-vi-gor-virginia/

  • Cinderalley

   Så bra tips! Jag körde genom Upstate New York för några månader sen, annars är jag dålig på östkusten rent generellt.

 • Linda

  Vi gjorde en road trip i höstas, från Houston till San Fransisco, via Austin, Roswell, Santa Fe, Sedona, Las Vegas, Los Angeles, Monterey och slutligen till SF. Vi hade kunnat skippa Roswell – det var en deppig liten stad och inte värd ett besök ens för sina ufo-grejer (de var deppiga de med). Kan rekommendera Santa Fe dock, jättemysig liten stad. Och Sedona var helt fantastiskt vackert – där hade vi gärna stannat längre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *