Metabloggande

Hej och välkomna

Sandra Beijer efterfrågade för ett tag sen länkar till sina läsares bloggar. Jag hade glömt bort att jag kommenterade på det inlägget, men nu dök det plötsligt upp en massa nytt folk här. Spännande! Säg gärna hej om du är ny här.

Här kommer en liten presentation för den som råkat klicka in sig här och nu undrar vem fasen jag är. 

Jag heter Sanna och är 32 år gammal. För drygt 10 år sen ledsnade jag på att alltid frysa och flyttade från Stockholm till Kalifornien. Här är det nästan alltid soligt och varmt. Trots detta består den här bloggen av ganska många inlägg där jag klagar på vädret. 

Dagtid jobbar jag som redaktör på Roadtrippers, där jag skriver och redigerar spännande artiklar om allt som har med roadtrips att göra. Jag får även betalt för att roadtrippa. (Varje gång jag säger den meningen måste jag nypa mig i armen för att bekräfta att jag inte drömmer.) Jag kan på riktigt inte tänka mig ett roligare jobb. 

Jag bor i ett litet hus i San Diego tillsammans med min kille Paul, två tjocka katter och en uråldrig chihuahua som heter Steve. Eftersom jag jobbar hemifrån hänger jag mest hemma med djuren hela dagarna. Vi funderar även på att köpa hus snart, vilket har blivit något av en följetång här på bloggen. Stay tuned… 

Min stora passion i livet är motorcyklar. Jag har två stycken och försöker köra dem så långt och så ofta jag bara kan. Jag utgår från att de flesta som läser här inte är så intresserade av motorcyklar, men lovar att jag skriver mer om fina ställen jag besöker än om själva hojarna.

Jag älskar att bo i Kalifornien, men hyser en aldrig sinande hatkärlek till USA i stort. Jag klarade precis mitt amerikanska medborgarskapsprov, vilket innebär att jag kommer kunna rösta i nästa års presidentval. (Spoiler: Kommer INTE att rösta på Donald Trump.)

Lite andra fun facts om mig: Jag har varit vegetarian i 20 år. Jag brukar säga att jag spelar bas trots att jag inte har spelat i band på flera år. Jag har tappat räkningen på hur många tatueringar jag har. Jag läser ca 30-40 böcker om året, nästan uteslutande romaner. Dricker gärna öl men aldrig sprit. Jag vill inte ha barn, men däremot skulle jag gärna ha ett stort hus fyllt av djur. Jag är en extremt dålig förlorare men ganska snäll i övrigt. 

Den här bloggen är i princip det enda stället där jag regelbundet använder min svenska, så ber om ursäkt på förhand om vissa formuleringar låter styltiga eller direktöversatta från engelskan. Det är de antagligen. Mvh Victoria Silvstedt. 

14 Comments

 • Frida

  Är en av dina nya läsare och ville bara inflika att jag blev så himla glad över att hitta en blogg skriven av en tjej som kör motorcykel. Drömmer om att kunna åka på liknade roadtrips som du skrivit om. Har själv en HD, och för mig är motorcyklar (+katter) livet. Ville mest bara säga att din blogg är det härligaste jag ramlat över på länge!

 • Norris

  Hej! Är ny läsare från norrbotten! Håller på med musikskriveri och illustration.
  Blev helt tagen av dina fantastiska foton, och ser fram emot att hänga med i din vardag :))

 • ida

  Hej! Ida heter jag, sångare och sånglärare och läste genast igenom en massa av dina inlägg! Du är så cool! Alltid haft en dröm om att åka motorcykel, dock livrädd att ens sitta med ngn som kör motorcykel (min flickväns pappa och bror kör, och är rädd att få panik p.g.a hjälmen och trycket av vinden när en kör! Men anyways tycker du verkar leva drömlivet och jag drömmer om roadtrip i U.S.A dock har jag bestämt att inte besöka landet så länge trump är president för han är så sjuk i huvudet! Hur är San Diego som stad? Och vad känner du angående Trump och allting, känner du dig ändå trygg där?

  • Cinderalley

   Hej! Har aldrig tänkt på trycket av vinden och hjälmen, vilken jobbig grej ju! Jag förstår verkligen att du inte vill hit medan Trump är president, det är verkligen kaos här nu. Jag känner mig trygg personligen, men det beror nog mest på att jag är vit, straight medelklass och bor i liberala Kalifornien. Det råder annars ganska öppet hatisk stämning mot minoriteter i stora delar av landet just nu. Så sorgligt och läskigt.

 • Olle

  Det är lungt, man är inte svensk om man inte klagar på vädret. Började följa bloggen pga motorcycklismen, mer precist tack vare en bild med texten “Swedish biker in San Diego” där du kör gamla sportstern. Men tycker det är kul att läsa om allt annat också. Har också denna hatkärlek till USA. Och vilken svensk biker drömmer inte om att bo i Kalifornien. 😀

 • A-L

  Hej! La till din blogg i mina favoriter direkt 🙂
  Jag är 36 år och bor i Frankrike sen 15 år tillbaka, jobbade som au pair i USA där jag träffade en fransman och så flyttade jag hit tack vare honom, vi är skilda nu men jag har hittat en annan fransman och vi har en liten dotter på snart ett år tillsammans.
  Har varit ganska mycket i USA (och bott där ett år) och har som du en liten hatkärlek till landet. Älskar naturen, enkelheten o.s.v, men tycker inte så värst mycket om kapitalism, politiken och vissa inskränkta amerikanare. Så det är kul med en blogg som verkar vara som det jag gillar!

  • Cinderalley

   Hej! Tack snälla. Åh precis så känner jag också, älskar naturen och öppenheten, men har extremt svårt att förlika mig med hur bakvänt det här landet är rent politiskt. Skriver en del om detta också, så stay tuned.

 • Mari

  Hej!
  Är från Skåne men bor i Mexico City, hittade hit via Sandra. Läste runt och gillar ditt sätt att skriva, än är din svenska inte helt glömd 🙂

  • Cinderalley

   Tack, vad snällt sagt! Har tänkt åka till Mexico City nu ett tag, får säga till när det blir av helt enkelt 🙂

   • Mari

    Kommer du hit så säg till! Kör inte hoj själv men brukar hänga på ställen i DF där de som gör det också hänger, så tipsar gärna!

 • Boel

  Hej hopp,
  är också svensk och bor i WA state. Så kul att läsa om andra expats men vi lever otroligt skilda liv. Själv rider jag mest på mulor och är rädd för motorcyklar. Kul att hitta din fina blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *